Gjett om jeg er takknemlig! I løpet av de siste tre årene har noe sånt som 90 norske artister og band stilt opp her på bloggen og presentert sine favorittjulelåter, til dels med svært utfyllende og personlige kommentarer til valgene sine. Årsaken til at det er flere enn 72 – som altså ville fylt tre «normale» adventskalendere – er at så mange flere enn jeg hadde trodd har takket ja. Og jeg er dårlig til å si stopp når lista er fylt opp.

Og for noen artister som har bidratt! Fra store navn som Bjørn Eidsvåg, Aslag Haugen, Lars Lillo-Stenberg, Egil Hegerberg, Jan Eggum, Darling West, Marit Larsen, Sondre Lerche, Daniel Kvammen, No. 4, Elvira Nikolaisen og Ravi til mindre, men ikke dermed sagt mindre dyktige artister som Kenneth Norum, Hege Brynildsen, Omar Østli, Torgeir Waldemar, Robert Moses, Kristian Torgalsen, Stine Andreassen, Louien, Tove Bøygard og Frida Ånnevik. Det har vært et utrolig mangfold, og samlet sett er det i grunnen ganske imponerende. Takk, alle!

Nå er det også utrolig mange jeg ikke har nevnt, og er du interessert i å finne ut om akkurat din favoritt har bidratt kan du bla deg gjennom alle innleggene her. Kanskje er ikke vedkommende der, men send gjerne ønsker om hvem du kunne tenkt deg å se stille opp senere år.

Sjekk også: Årets viktigste julehefter

Når jeg inviterer artistene til å bidra med sine favorittjulelåter ber jeg om ti sanger (pluss minus) med en kort eller lang kommentar til hvert valg. De står veldig fritt i forhold til hvordan de løser oppgaven.

Det gjør heldigvis jeg også når det nå er min tur til å presentere mine egne favorittjulelåter. Riktignok skriver jeg ikke kommentarer til låtene i år, men jeg fyller heller på med en hel haug av dem. De to foregående årene har jeg begrenset meg i solidaritet med artistene jeg har plaget. I år gir jeg beng og har laget en liste med 150 titler. Og jeg kunne selvsagt hatt med langt flere. Julelåter er noe jeg har betydelig sans for, men det trenger jeg kanskje ikke understreke?

God jul fra Cadaques der jeg i år har søkt et slags selvpålagt juleeksil!