Mine julefavoritter – Aslag Haugen

J49A6015liten - Mine julefavoritter - Aslag Haugen
Aslag Haugen i Hellbillies måtte få hjelp av kona og stedatteren for å sette sammen en liste med favorittjulelåter. Foto: Erik Valebrokk

Det er Hellbillies-vokalist og frontmann Aslag Haugens tur til å presentere sine favorittjulelåter. Det var tydeligvis ingen enkel oppgave for Aslag. En kveld sent i november satte han seg derfor ned hjemme i stua med kona Cathrine og hennes datter Charlotte, og sammen har de kommet opp med de 15 sangene du finner samlet i en spilleliste under her, i Tidal og Spotify.

Se også: Favorittjulelåtene til No. 4 og William Hut

Aslag har frontet Hellbillies i mer enn 25 år, og nå i høst ga bandet ut sitt femtende album, Søvnlaus, inkludert livealbum og samleplater. Det er første plate med den nye bassisten Egil Stemkens etter at Arne Sandum trakk seg, og den første uten Arne Moslåttens tekster. Moslåtten er imidlertid erstattet på tekstfronten av Dylan-tolker og artist Tom Roger Aadland, og det hellbillieske univers ser ut til å leve godt videre. Publikum på Storefjell Resort kan selv erfare akkurat det i kveld når bandet går på scenen for den andre av to konserter – den første var i går kveld.

Har du lest det store intervjuet jeg gjorde med Aslag i anledning Hellbillies’ 25-årsjubileum?

Aslag har ikke så mye å si om utvalget på listen og lar musikken snakke for seg. Han har imidlertid følgende lakoniske kommentar: “Viktig at Cathrine og Charlotte blir kreditert! De har tipsa om flere av låtene her. Tipper du ser hvem.” Ja, jeg gjør nok det. Gjør du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.