Mine julefavoritter – Torgeir Waldemar

Turen er kommet til snart albumaktuelle Torgeir Waldemar som skal dele sine favorittjulelåter med leserne av Mitt liv som Erik. Det var sant å si ikke så lett å få noe ut av ham, men han har nå gjort en innsats. Med beskjeden “Ok Erik. Her er fem. Er ikke mer glad i julemusikk enn det. Haha.”, så skjønner man jo at det å faktisk få ham til å plukke ut fem favorittjulelåter slett ikke er så verst.

I januar kommer Torgeirs andre langspiller, den strålende No Offending Borders, som blant annet inneholder den aktuelle singlen “Summer In Toulouse” (en intens rocker) og den skakke, strykertunge “Sylvia (Southern People)” som kom tidligere i år. Med den selvtitulerte debuten fra 2014 høstet Torgeir strålende kritikker, og det er neppe noen grunn til å tro at ikke også oppfølgeren vil bli tatt meget godt imot. Den låter veldig bra.

Få også med deg: Favorittjulelåtene til Ole Evenrud og Claudia Scott

Vi gjør det – i likhet med Torgeirs kommentarer og i motsetning til lengden på låtene hans – kort i dag, og lar ham selv få kommentere de fem låtene han har valgt. Knøttsmå spillelister i Tidal og Spotify følger.

The Band: “Christmas Must Be Tonight”
Verdens beste band. Med en nydelig låt om julekvelden.

Tellusalie: “Bloody Like Christmas Eve”
Bandet til broren til Tommy Tokyo er en skjult skatt. Intet mindre.

Happy Dagger: “Han der jøden”


Et knallhardt oppgjør med navlebeskuenheten og lykkejaget som har preget oss de siste tiåra. Som også sier noe om et budskap som har blitt underkommunisert. Uavhengig om man tror på det eller ikke.

Bob Dylan: “The Christmas Song”
Juleplata til Bob Dylan er noe av det friskeste jeg har hørt av julemusikk noensinne. Han tar juleestetikken på alvor, samtidig som han synger som en dritings sjømann. Han har vel aldri sunget bedre.

Emmylou Harris: “Beautiful Star Of Bethlehem”
Denne skiva er jo kjent for mange. Klassisk countrylåt av ypperste kvalitet gjort helt nydelig av mor sjøl.

Skrevet av
More from Erik

10 tips til perfekt ferielektyre

Sommeren står for døren, og mange er i ferd med å starte...
Les mer

2 Kommentarer

  • OLEs JULEFAVORITTER
    “Jennys Julesang” er ikke ny. Den kom på plate allerede i 2014 -for over to år siden. Da inngikk låten på “Jul i Halden 2014”, årets bestselgende julealbum i Halden det året. Med Ole Evenrud som solist. Bandet kalte seg Brødrene Colbjørnsens Eftf. Ansvarlig for tekst/melodi står i CD-heftet Evenrud/Bjørnhovde. På din nettside, Erik, står det at Ole har skrevet den sammen med sin datter. En del synes å være feil!

  • Hei, Thorkil! Stygg sak, og jeg er forledet til å tro disse tingene av Ole selv. Dette er hva han skrev til meg: “Jeg er forøvrig aktuell selv , med Jennys Julesang ( skrevet av datteren min og meg )”. Takk for infoen, jeg endrer litt på innholdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.