Louien, undrer du? Et ukjent navn for de fleste, men snakk om å være ung og lovende og up and coming! Louien er artistnavnet til Live Miranda Solberg, og tro meg når jeg sier at det er et navn å se opp for. Hun har ikke gitt ut en eneste sang ennå, men på bakgrunn av et godt rykte og en liten demo har hun fått den ene fine spillejobben etter den andre det siste året.

Jeg har sett henne tre ganger nå, og jeg kan si så mye som at hun blir bedre for hver gang. Første gang stilte hun mutters alene på scenen på Krøsset, og det krever mot. Sangene hennes er veldig nedpå og intime, men hun har et avvæpnende vesen og selvtillit nok til at det gikk som en drøm. På en liten spillejobb på Øyafestivalen hadde hun derimot fullt band, inkludert Torgeir Waldemar som skal produsere debutalbumet hennes. De er for tiden i studio og håper å ha en single klar kort tid etter nyttår. Louien er også bekreftet for to konserter på by:Larm 2018. Navnet Louien har hun for øvrig lånt fra moren. Det var hennes kallenavn da hun var yngre.

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Oslo Ess

Når hun ikke er soloartist er hun Live Miranda Solberg, en fjerdedel av americanakvartetten Silver Lining som også kommer med sitt debutalbum i løpet av 2018. Der spiller hun sammen med Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle og Halvor Falck Johansen som hun tidligere spilte med i bandet Rattlers – og som spiller med henne når hun er soloartist. Også Silver Lining synes å bli bedre og bedre for hver nye konsert og kommer med sin albumdebut i 2018.

Med det er introduksjonen over, og det er tid for Lives favorittjulesanger. Vær så god!

Mariah Carey – «All I Want For Christmas Is You»

Altså, ingen jul uten! Jeg elsker overdreven vokalbruk (skulle ønske jeg kunne synge som Mariah Carey) og syns den her er akkurat passe altfor mye. Det er julebjeller, kor, blåsere, og ikke minst en tåpelig, sukkersøt tekst som gjør meg glad! Versjonen til hun lille jenta i Love Actually er ikke akkurat å forakte, den heller.

Nils Bech – «O helga natt»

Åh, så sinnssykt vakkert. Herregud som jeg grein de ti første gangene jeg så/hørte Nils Bech og Oslo Strings spille denne her i Skam. Har hørt på den jevnlig siden, så den er på en måte en helårs julelåt.  

Wham! – «Last Christmas»

Dette er en perfekt poplåt! Jeg blir aldri lei av den. Gjør meg ingenting at den spilles på repeat overalt i hele desember. 

Bob Dylan – «Here Comes Santa Claus»

Denne får meg alltid til å le. Bandet er helt nydelig, silkemykt retro, og Bob høres ut som The Grinch Who Stole Christmas. Som om Frank Sinatra har glemt å ta botox i stemmebåndene. Rett og slett perfekt.

Hanson – «Merry Christmas, Baby»

Denne versjonen av låta er en perfekt oppsummering av min ultimate ungdomsforelskelse: Hanson. Så gode minner, så dansbart, så skamløs, og jeg kan den fortsatt utenat. Det finnes en haug andre fete versjoner av låta også – Otis Redding slår jo egentlig Hanson når som helst, og Elvis har en skikkelig grisete blues-versjon. For å nevne noen.

Brenda Lee – «Rockin’ Around The Christmas Tree»

Den første skiva jeg fikk var The Best Of Brenda Lee. Morfar er nesegrus fan av henne, og oversatte alle tekstene for meg. Jeg synger fortsatt ofte på sangene hennes i dusjen, så denne er obligatorisk!

Joni Mitchell – «River»

Denne har jeg et intenst kjærlighetsforhold til, den er genialt vakker. Men det tok meg ganske lang tid å skjønne at det er en julelåt. Er det en julelåt? Føler mest at det er flaks at Joni har skrevet en sang som kan knyttes opp mot jula, så man kan spille henne da også uten å bli stempla som fanatisk fan.

John & Yoko/The Plastic Ono Band – «Happy Xmas (War Is Over)»

Happy Hippie Christmas! Jeg syns det er viktig å beholde noe av naiviteten i livet, og jula er jo høytid for sånt! Hvis en julespilleliste skal ha et siste spor, så må det bli denne. Helt perfekt å spille den idet klokka slår tolv på nyttårsaften.