Turen er kommet til solstrålen Marit Larsens favorittjulelåter. Selv om hun er «dypt inne i prosessen med å skrive ferdig nytt materiale som skal ut til våren og det går ei kule varmt i innspurten», syntes Marit det var så hyggelig å bli spurt om å bidra at hun satt av tid til det. Snill er hun!

Her er favorittene til Elvira Nikolaisen

Marits navn og musikk skulle være kjent for de aller fleste. Vi ble først kjent med henne som tenåringsstjerne i M2M sammen med barndomsvenninnen Marion Ravn, og de la jo nesten verden for sine føtter før eventyret tok slutt. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor heller, når du hører så velsnekret popmusikk som for eksempel «Everything», min klare M2M-favoritt.

Dette er Daniel Kvammens favorittjulelåter

Jeg er likevel mer begeistret for Marit som soloartist, og da hun opptrådte på Piknik i Parken-festivalen i sommer vant hun rett og slett dagen med sine fantastiske popmelodier av typen «Under The Surface», «If A Song Could Get Me You» og «I Don’t Want To Talk About It», og evig gode humør og deilige smil. Men nå lar vi rett og slett Marit fortelle om sine julefavoritter. Hun har ikke skrevet spesifikt om hver enkelt av dem, men har noen generelle tanker om det hele. Nederst på siden får du låtene samlet i både Spotify- og Tidal-lister. Over til Marit:

Jeg så litt på hvordan andre har løst oppgaven og kjører en litt egen vri. For et par år siden knakk jeg koden som ga meg førjulsfreden tilbake; møysommelig planlagt julegaveliste i lomma, svært headset på hodet og mjuk julespilleliste eller podcast på øret. Da føler jeg meg litt som Fiona Apple i den nydelige Paul Thomas Anderson-regisserte videoen til hennes «Across The Universe»-cover (se den!) der jeg flyter gjennom køer og kaos.

Her er alle gjestelistene samlet der kule norske artister deler sine favorittjulelåter

«Overlevelsesliste for julegavehandling»

Bugge Wesseltoft: «It’s Snowing On My Piano»
Sufjan Stevens: «O Come O Come Emmanuel»
Dolly Parton: «Hard Candy Christmas»
Mandolin Orange: «Blue Ruin»
Stevie Wonder: «Someday At Christmas»
Garness: «Eg synger jolekvad»
Emmylou Harris: «Silent Night»
Rod Stewart feat. Cee-Lo Green & Trombone Shorty: «Merry Christmas, Baby»
Ron Sexsmith: «Maybe This Christmas»
Mariah Carey: «All I Want For Christmas Is You»
Nils Frahm: «Keep»

Hør også Eriks gigantiske juleliste