Nå er det endelig Elvira Nikolaisens tur til å dele favorittjulelåtene sine. Elviras stemme er en av de jeg setter aller høyest i norsk populærmusikk, og hennes til nå tre album – Quiet Exit (2006), Indian Summer (2009) og Lighthouse (2011) – er breddfulle av fine sanger der den kommer godt til sin rett. Men den platen jeg virkelig er glad i er I Concentrate On You, en av de aller fineste platene som ble utgitt i 2013, der hun og trompetisten Mathias Eick – kjent fra Jaga Jazzist – tar for seg ti eviggrønne jazzkomposisjoner av typen «Time After Time», «You Can Have Him» og «Little Girl Blue». Kjenner du den ikke, MÅ du høre den!

Dette er Daniel Kvammens julefavoritter

Jeg kan forresten forestille meg at det bor en fin juleplate i Elvira og at hun vil være i stand til å skrive noen suverene sanger innen sjangeren, samt gjøre fine versjoner av noen vi kjenner fra før. En liten oppfordring der, rett og slett, men nå skal damen selv få komme til orde. Nederst på siden finner du favorittene hennes samlet i Spotify og Tidal, og med det setter vi over til Elvira:

«There’s A Place» – Simen Tangen
Denne er hentet fra en slags vinterkonseptuell EP, hentes frem hver jul og av og til på fest i juli, fordi den er så bra.

«Auld Lang Syne» –  Dinah Shore
Feststemt melankoli, instant nostalgia. Begge melodivariantene har denne effekten, her komplett med lyden av alt det fine ved old school amerikansk jul.

«Some Children See Him» – Frank Sinatra Jr.
Morsom plate med familien Sinatra, her med Frank Jr. Vidunderlig arrangert, slik nesten alle Sinatra-platene er.

Her er favorittjulesangene til Kaja Gunnufsen

«Christmas In The City» – Marvin Gaye
Fra en Motown-juleplate, en slik noe umotivert julesamleplate med ganske mye sånn passe bra fra vilt bra artister. Denne fra Marvin Gaye er nesten uforbeholdent nydelig, da. Asfaltjul.

«Silent Night, Holy Night» – BeBe & CeCe Winans
Denne låta hørte jeg første gang på en julesamleplate jeg fikk i posten fra MasterMusic, en kristen utgave av Mr. Music. Det var på den tiden vi slet ut CD-plater. Denne låta gikk på repeat. Elsker den fortsatt.

«What Are You Doing New Year’s Eve» – Ella Fitzgerald
I jula kan jeg godt bare høre på Ella, Sinatra, Bing Crosby, Nat King Cole, Louis Armstrong. Går aldri out of style. Lyden av alt som er godt. Fjonge gevanter og tidkrevende drinker!

«New Year’s Day» – Carole King
En nyttårslåt til. Nyttårsaften er årets deiligste dag, jeg lar meg ikke affisere av nyttårsforventningspresset mange kjenner på. Venner i finstasen, slow-cooked mat, fine spillelister, fyrverkeri, pompøse taler og de beste ønsker; det blir alltid bra.

«Nativity Carol» – Garness
En av Norges fineste juleplater, kanskje den fineste? Og den aller fineste julesangen.

«O Magnum Mysterium» – Chamber Choir Of Europe (!)
Hver jul, med andakt.

Sjekk alle de tidligere artistene som har presentert favorittene sine her

«Time» – Tom Waits
Det er ikke en juleplate, men Big Time har for meg alltid vært forbundet med desember. Blir slått ut av minner om people & places. Og for å bevare den gode stemningen: skipper de irriterende stompe-Waits-låtene, smilefjes.

«Ring Ring (Bring It On)» – Hilma Nikolaisen

Søster med julesingle! Smellvakker!

Her kan du høre Eriks definitive juleliste