I dag er det Kenneth Norums tur til å velge favorittjulesanger her på bloggen. Kenneth som kommer fra Skogsbygda i Akershus gjorde et sterkt inntrykk på meg med debutalbumet Heart On A Sleeve som ble utgitt i mai. Det er en samling sanger av dypt personlig karakter som til de grader lever opp til albumtittelen. Man kan godt sammenligne Kenneth med artister av typen Bruce Springsteen, Steve Earle, Tom Petty og John Mellencamp, men han gjør heldigvis ikke skam på noen av dem. Det han driver med er rett og slett utmerket låtskriverkunst. Les anmeldelsen min av albumet her og, ikke minst, hør på låtene hans.

Jeg må også nevne at Kenneth varmer opp for Country Heroes på Herr Nilsen i Oslo i morgen. Dessverre er jeg opptatt over på Sentrum Scene der jeg skal se No. 4, men jeg anbefaler alle som ikke har billett til den utsolgte No. 4-konserten å dra til Herr Nilsen i stedet. Du får riktignok noe helt annet, men både Country Heroes og Kenneth Norum leverer så det holder.

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Hilde Marie Munroe Kjersem

Nå er det derimot tid for Kenneths favorittjulesanger. Han hadde problemer med å finne så mange, men de han har valgt er til gjengjeld strålende. Vær så god, Kenneth, ordet er ditt:

«Hem att tel jul» – Vazelina Bilopphøggers

Jeg har hørt på Vazelina hele livet. De var en del av barneoppdragelsen. Pappa spilte ofte Vazelina til oss, og etter at «Hjulkalender» gikk på TVen så blir det ikke ordentlig jul uten denne.

«Fairytale Of New York» – The Pogues feat. Kirsty MacColl

Kanskje et litt standard valg, låta er jo passelig ihjelspilt på Radio Norge og P4, men det blir liksom ikke det samme uten. Dessuten jeg liker teksten veldig godt!

«Merry Xmas Everybody» – Slade

Pappa spilte en del Slade da vi var små, så denne må bare med.

«Santa Claus Is Comin’ To Town» – Bruce Springsteen

Springsteen er jo et av mine absolutt største forbilder, så denne er ganske opplagt. Dessuten er det vanskelig ikke å bli i godt humør av denne versjonen.

«Romjulsdrøm» – Amund Maarud, KORK

Den teksten her minner meg om så mye. Den er som henta ut av hjembygda mi, som for øvrig er samme bygd som Amund Maarud kommer fra. Og Amund gjør denne låta utrolig bra.

«Happy Xmas (War Is Over)» – John & Yoko/The Plastic Ono Band

Utrolig fin låt, som minner oss på at ikke alle er like heldige og har det like trygt når julen ringes inn.

«Julekveldsvise» – Alf Prøysen

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er den som hører aller mest på julemusikk, men Alf Prøysen hører jula til. Og julekveldsvisa synger vi alltid før familiemiddag andre juledag.