Da kan jeg ønske velkommen til årets adventskalender hvor forskjellige norske artister deler sine favorittjulelåter med leserne av Mitt liv som Erik. I år som i fjor har et imponerende utvalg navn takket ja til å bli med, fra de helt store til de adskillig mindre kjente. Er det noen rettferdighet her i verden vil førstemann ut, Kristian Torgalsen, bevege seg fra å være mindre kjent til veldig kjent i løpet av 2018. Han ga ut sitt fabelaktige debutalbum Infinity On My Mind i oktober, et album jeg ikke nølte med å gi seks blanke, skinnende stjerner da jeg anmeldte det. Les anmeldelsen her.

Vil du vite hva andre aktuelle artister som No. 4, Levi Henriksen, Sivert Høyem, Egil Olsen, William Hut, Bugge Wesseltoft, Frida Ånnevik, Sunturns, Daniel Kvammen og Egil Hegerberg har valgt av julemusikk tidligere år kan du klikke deg inn på de respektive navnene. Du finner også alle de andre listene i arkivet med julemusikk.

Med det setter jeg over til Kristian og hans valg, og husk for all del å sjekke ut albumet hans hvis du ikke alt har gjort det. Det er ikke så mange plater utgitt i år som låter like bra som Infinity On My Mind. Take it away, Kristian!

The Drifters – «White Christmas»

Meget leken og til tider useriøs versjon av Irving Berlins klassiker. Bing Crosbys versjon er uten tvil den fineste, men for min del er dette en låt som vekker minner tilbake til barndommen. Dette er en låt fra den første Alene hjemme-filmen som var min favoritt som liten.

Vince Guaraldi Trio – «Christmas Time Is Here»

Min favoritt for øyeblikket. Kom ikke over denne før sent. En herlig jazza og melankolsk julesang.

Frank Sinatra – «Have Yourself A Merry Little Christmas»

Denne må med. Dette er en låt som virkelig setter julestemning. Ikke mer å si. Den beste av de beste.

Bobby Helms – «Jingle Bell Rock»

En låt for dem som er glad i fest og moro i juletida. Denne får meg til å tenke på ribbe, surkål, god stemning og god akevitt.

Nat King Cole – «The Christmas Song»

Et mesterverk av Bob Wells og Mel Tormé. Bare å få på seg julegenseren.

Sølvguttene – «Deilig er jorden»

Ingenting ringer julen inn som de fineste toner.

Brenda Lee – «Rockin’ Around The Christmas Tree»

Nok en låt fra Alene hjemme. Man skal lete lenge etter en mer fengende julesang.