I dag er det Stine Andreassen, sanger, låtskriver og «Northern Belle», som deler sine julefavoritter med leserne av denne bloggen. Stine fronter countrybandet The Northern Belle som debuterte med en glimrende, selvtitulert countryplate tidligere i år som hadde en helt åpenbar plass på min Topp 50-liste. Den nådde riktignok ikke Topp 10, men det var ikke mye om å gjøre.

Da jeg så The Northern Belle spille på Piknik i Parken-festivalen i sommer var det nesten en åpenbaring. Stine er en usedvanlig entusiastisk frontfigur tilsynelatende født for scenen, og bandet kan spille så det holder. Som låtskriver har Stine også veldig mye å fare med, noe som tydelig høres på albumet The Northern Belle.

Her er Roy Lønhøidens julefavoritter

For øvrig har hun sansen for iørefallende musikk, og det innbefatter julemusikk der hun må sies å være i besittelse av svært god smak (bonuspoeng for Jim Croce). Under her får du valgene hennes og helt nederst i saken spillelister med alle sangene samlet i Spotify og Tidal. Med det overlater jeg ordet til Stine, vær så god!

Jeg elsker jula og julemusikk! For min del hører jeg på julemusikk hele året. Noe av det beste med jula er å gå av flyet i Tromsø 23. desember, møte mamma og pappa på flyplassen for så å bli kjørt hjem der grøten står klar på bordet.  Det lukter alltid så godt når jeg kommer hjem og det er snø så langt øyet kan se. Familien er høydepunktet med hele ferien, og vi har hatt noen interessante julekvelder. Jeg har skrevet en julelåt som dere snart skal få høre om den julaften jeg husker best. Jeg var 16 år og skulle åpne min første kjærestegave foran hele gjengen. Jeg var veldig spent og det var de andre og, som fulgte nøye med. I vår familie åpner man én og én pakke, mens de andre ser på. Jeg rev av papiret, og til min store forskrekkelse fikk jeg svart gjennomsiktig undertøy. Jeg rødmet, pappa så bort og bestemor flirte og sprang inn på soverommet. Tilbake kom hun med et matchende sett som hun en gang hadde fått av bestefar og det passet fortsatt.

Her finner du alle de tidligere julegjestelistene.

Håper listen faller i smak! Ta vare på hverandre, gi en gave til noen som ikke forventer det og besøk noen som kanskje ikke får så mye besøk.

 1. «Baby’s First Christmas» – Connie Francis
  Min favoritt over alle favoritter er helt klart denne. Stemmen til Connie Francis er så naiv og nydelig! Koringen er prikken over i’en.  Den kunne lett ha vært med i en Disney-film. Jeg er veldig svak for 60-tallsdronningene.
 2. «River» – Joni Mitchell
  Denne låten får meg til å gråte. Hun synger om sin tapte kjærlighet som hun jaget vekk. Det river tak i hjertet når hun synger:
  I’m so hard to handle
  I’m selfish and I’m sad
  Now I’ve gone and lost the best baby
  That I ever had
  I wish I had a river I could skate away on
 3. «All I Want For Christmas Is You» – Mariah Carey
  Vokaljokking på sitt beste og verste. For en låt! Hvis denne kommer på mens jeg står i kassen på jobb, så synger jeg med.
 4. «Pretty Paper» – Roy Orbison
  Roy Orbison står mitt hjerte veldig nært. Og han må være med på enhver juleliste! Kjærlighetens mann.
 5. «Goodbye England (Covered In Snow)» – Laura Marling
  Denne hyllesten til England får meg til å lengte hjem. Når Laura synger stopper alt. Da lytter man.
 1. «Christmas (Baby Please Come Home)» – Darlene Love
  Darlene Love var nok en av de som fikk se de virkelige sidene til Phil Spector. Han var en magiker bak spakene, men også klin kokos.  Darlene har nok mange hørt uten å vite at det var hun som sang. For en stemme! Sjekk også ut dokumentaren 20 Feet from Stardom.
 2. «Just Like Christmas» – Low
  Dette er rett og slett en hit. Slowcore-heltene i Low har tatt på seg Phil Spector-drakten og laget en av de bedre julelåtene utgitt i senere tid.
 3. «Christmas At The Airport» – Nick Lowe
  Nick Lowe gjør meg alltid glad. Jeg digger at denne låten ble skrevet mens han var bakfull på en flyplass.
 4. «Have Yourself A Merry Little Christmas» – Ella Fitzgerald
  Jeg er veldig svak for klassikerne som «Rockin’ Around The Christmas Tree» (Brenda Lee), «Let It Snow» (Frank Sinatra), «Jingle Bell Rock» (Bobby Helms) og «White Christmas» (Bing Crosby), men denne er nok favoritten.
 5. «It Doesn’t Have to Be That Way» – Jim Croce
  Jeg kom over albumet I Got A Name av Jim Croce på et bruktmarked for noen år siden og falt pladask. Etter å ha sjekket ut flere album av han kom jeg over denne fine julelåten.
 6. «23. desember» – Daniel Kvammen
  Jeg elsker familien min, men vi kan fort gå i tottene på hverandre. Jeg tror det er fordi vi er så glad i hverandre at vi tør å si det som det er, samt at julestresset kan felle de beste. Daniel sier det så bra med denne låten.
 7. «Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)» – Ramones
  Det føltes veldig naturlig å spille denne etter «23. desember». Knall låt!
 8. «Hard Candy Christmas» – Dolly Parton
  Dolly, min kjære Dolly. Jeg blir aldri lei deg. Hvis jeg får en katt skal den hete Dolly.
 9. «Santa Claus Is Coming To Town» – The Jackson 5
  En ung og energisk Michael Jackson passer perfekt som siste låt. God jul alle sammen!

Min definitive julespilleliste finner du her.