The Secret Sound Of Dreamwalkers
«Maybe I Meant Nothing To You»
(Rural Rebel Rock)
[usr 6 text=»false»]

Det er ikke småtterier trioen The Secret Sound Of Dreamwalkers presenterer på første smakebit fra sitt kommende andrealbum Whirlwind (utgivelse 4. oktober). «Maybe I Meant Nothing To You» bæres frem på englevinger av Kristine Marie Aasvang, en av Norges mest karakteristiske vokalister og er – i motsetning til alt på debutplaten – en spretten og umiddelbart fengende og iørefallende poplåt. Ingen liten overraskelse fra et band som på debutalbumet kunne forveksles med en kombinasjon av Mazzy Star og Lucinda Williams på hennes mørkeste.

Som vanlig er det stemmen som drar deg inn. Til tross for veldig gode låter, velstrukturerte arrangementer og meget habilt musikalsk håndverk, er det Kristine og hennes helt spesielle vokalprestasjoner du først blir oppmerksom på. Ikke vet jeg helt hvordan hun gjør det, men med studier innen vokalteknikk og folkesang fra både Kongo, Mongolia, India og Norge har hun funnet en helt spesiell måte å synge på. Muligens kan den gi assosiasjoner til artister som Aldous Harding eller Paula Frazer (Tarnation) som begge er flinke til å fremheve nyanser, for ikke å si kontraster, i stemmebruken. Men se helst bort ifra slike sammenligninger. Kristine Marie Aasvang har en av Norges mest uttrykksfulle stemmer, og da en venninne så henne med The Secret Sound Of Dreamwalkers på Herr Nilsen i fjor, begynte hun rett og slett spontant å gråte så vakkert syntes hun det var. Det sier ganske mye om kraften i en stemme.

«Maybe I Meant Nothing To You» er deilig popmusikk, men den er ikke Ariana Grande- eller Alan Walker-pop. Vi snakker heller om pop av den typen allerede nevnte Aldous Harding bedriver, eller kanskje Julia Jacklin, Courtney Marie Andrews og Molly Burch kan stå modell. Det vi snakker om er mer svevende, drømmende popmusikk, og dessuten en musikalsk flate som er kraftig utvidet i forhold til den minimalistiske og spartansk arrangerte debutplaten.

Den nye singlen har et rikt, åpent lydbilde. Kristine spiller selv gitar, men det er multiinstrumentalisten Thomas Bergsten som virkelig gir «Maybe I Meant Nothing To You» farge. I tillegg til å spille gitar trakterer han bass, mandolin (spilt med bue) og keyboards samt at han korer, mens tredjemedlem Alexander Lindbäck er stødigheten selv – som alltid – på trommer og perkusjon. I tillegg gjester Arnfinn Gursli Langesæter på klarinett og saksofon i det som er en spretten og, som de fleste vel har forstått, rikt instrumentert låt.

Kristine har følgende å si om «Maybe I Meant Nothing To You»:

Dette er en låt som ble skrevet i 2010, men der deler av teksten ble skrevet om i 2018. Da ble det også lagt til et nytt instrumentalparti, laget av Thomas Bergsten. Sjangermessig refererer låta til artister som Patsy Cline og Amy Winehouse, og ble skrevet og skrevet om i en fase der jeg jeg trengte et slags pop-hook, en gjentagelse. Frykten for å bli glemt er gjennomgående i låta, men refrenget har likevel en liten optimisme i seg. Låta har en humoristisk vri, men er også inderlig og berører forhåpentligvis noe humoristisk, men også eksistensielt.

I mine øyne treffer hun godt. Optimismen og eksistensialismen er iallfall veldig til stede, mens humoren muligens kan sies å ha gjøre med at sangens jeg-person ikke virker å ta seg selv så høytidelig at det gjør noe. Sangen handler, slik jeg oppfatter den, om fånyttes kjærlighet av den typen som aldri helt blir borte, hvor mye vann som enn renner i elven:

Dizzy and wasted, drunk and blue
Remove this feeling, I love you
I’m afraid you’ll forget me
That I was just a thrill
Maybe I meant nothing to you

Nobody can pay me for a swing
I’ve been tricked into bad decisions before
Searching for love
In every one
But those days are over
I’m clean and sober

Sad music on the radio
I lost myself in all the mess you made
I thought that you were sent
To see if I could love
But what about my dying little heart

Time runs by – hours, days and nights
Now six months have passed
But I’m still thinking about you
I’m still thinking about you

«Maybe I Meant Nothing To You» slippes på alle strømmetjenester fredag, men frem til det hører du den eksklusivt her på Mitt liv som Erik.