For første gang i mitt liv har jeg sagt opp en jobb! Det er ikke noe å ta lett på, hvilket jeg heller ikke har gjort. Etter lang og nøye overveielse kom jeg imidlertid frem til at det var riktig for meg å hoppe. Jeg hadde til og med verdens beste jobb, så i teorien høres det kanskje overilt ut. Men, virkeligheten er – som alltid – annerledes enn teorien.

I ti år har jeg vært reisejournalist i Se og Hør, og de siste par årene også gjort samme jobb for KK, Allers og Henne. Drømmejobb? Å ja, men der jeg fikk reise veldig mye tidligere er det blitt mindre og mindre utegående jobbing og mer og mer desking av frilansartikler. Jeg er og blir mer en skapende sjel enn en desktype og egner meg best i felt. Det er da jeg blomstrer.

Med bloggen Mitt liv som Erik som jeg startet i mai 2015 har sakte, men sikkert bygget opp et innhold jeg er fornøyd med og som har gitt meg mye moro underveis. Dette arbeidet har faktisk vært såpass givende at det helt klart har bidratt til beslutningen om å si opp en godt betalt jobb for å hoppe ut i det store intet.

Så hvilke planer har jeg? De er langt ifra satt, men jeg tror fremtiden blir morsom. Med mottoet «I 2016 kan ALT skje», kan det da ikke bli så verst. Håpet er å få reist mer enn på noen år, jobbe en del sammen med min kone Helle som driver den fantastiske matbloggen Helles Kitchen og også har gått frilans, skrive mer om musikk, intervjue flere spennende mennesker, jobbe med kommersielle prosjekter og mye mer. Så er du en som trenger hjelp med noe av det jeg liker å pusle med – eller om du kjenner noen som gjør det – er det bare å ta kontakt på [email protected].

Jeg er god for litt av hvert, og kan leies som vert for et bokbad, demonstrere forskjellen på klementiner og mandariner, lage mat (ikke like godt som Helle), mikse drinker, spise på verdens beste restaurant, spise på verdens nest beste restaurant og intervjue kjøkkensjefen om musikksmaken hanssnakke på TV, snakke på radio, skrive biografier og lage spillelister, gjøre portrettintervjuer, være alvorlig og rørete på samme tid, mimre, gå på trynet, posere, skrive bokanmeldelser, skrive filmanmeldelser, skrive plateanmeldelser, skrive konsertanmeldelser, være sinna på fordomsfulle Gran Canaria-hatere og brukes til veldig mye annet. Dessuten er det helt sikkert veldig mye annet jeg kan, som jeg bare ikke er klar over.

Så jeg gjentar: I 2016 kan ALT skje!

Skål! I 2016 kan ALT skje! Foto: Anders Husa
Skål! I 2016 kan ALT skje! Foto: andershusa.com