Slik lager du en perfekt Aperol Spritz

DSCF0720liten - Slik lager du en perfekt Aperol Spritz
En wannabe bartender og hans ingredienser til en perfekt Aperol Spritz. Fra venstre: Appelsin, isbiter, Aperol, prosecco, San Pellegrino og baljeglass. Foto: Helle Øder Valebrokk

Det er alltid spritz o’clock. Et eller annet sted. OK? Got it? Fint. Nå skal jeg lære deg hvordan du lager en perfekt Aperol Spritz.

Helle og jeg smakte Aperol Spritz første gang på et lite torg i den gamle jødiske ghettoen i Roma for mange år siden. I dag er Aperol Spritz noe av det mest allment trendy som finnes, den gang var det så ukjent at det virkelig var trendy. På ordentlig.

DSCF0360 683x1024 - Slik lager du en perfekt Aperol Spritz
Slik skal de se ut. Foto: Helle Øder Valebrokk

Du kan lage spritz på mange måter, og enten med Campari eller Aperol som hovedingrediens, begge hetviner. Personlig synes jeg Campari er altfor bittert, og går heller for den søtere Aperol som er laget av pomerans (en bitter appelsinsort), rabarbra, blomsten fra noe som heter søtrot, og en urt som heter cinchona. Den er søt, men blandet med de rette ingrediensene er den aldeles nydelig. Her er oppskriften:

2/6 Aperol

3/6 prosecco (du kan også bruke annen musserende vin hvis du ikke har prosecco)

1/6 San Pellegrino, Bris eller annet kullsyreholdig vann (boblene bør ikke være for “store”, så vanlig Farris frarådes)

Finn frem en stor balje av et glass, og ha i godt med store isbiter så det fyller mer enn halve glasset. Deretter skjenker du først Aperol, så prosecco og til slutt San Pellegrino. Rør om og smak. Er den for bitter har du i litt mer Aperol, er den før søt har du i en ekstra splash med San Pellegrino. Skjær en appelsinskive i to og ha i glasset. Simsalabim! Ferdig. Du har laget en perfekt Aperol Spritz!

DSCF0363 683x1024 - Slik lager du en perfekt Aperol Spritz
Det er det jeg sier: It’s spritz o’clock! Foto: Helle Øder Valebrokk

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.