I 1984 var jeg 17-18 år gammel, gikk på Hartvig Nissens skole der jeg hadde valgt musikklinjen og var skolelei så det holdt. Det endte med at jeg sluttet midt i tredje gym uten å fullføre noen verdens ting, men før den tid hadde jeg en morsom skoledag da NRKs legendariske musikkprogramleder Eyvind Solås kom på besøk for å lage et innslag til sitt populære TV-program Musikknytt.

Temaet for programmet var musikk og ungdom, og første innslag var fra musikklinjen vår på Nissen. Dette er ekte sakte-TV og ganske fornøyelig å se på mer enn 30 år etter. Rektor Finn Egeland blir blant annet stilt spørsmålet «Har en slik estetisk linje lett for å falle utenom i en slik EDB-tid som vi nå lever i?», og det er ikke fritt for at den gode rektor deler programlederens bekymring. Musikklærer Per Ole Hagen blir på sin side stilt spørsmålet «Hvor blir det av alle disse elevene?», uten at han helt klarer å forutse min fremtid.

Morsomt nok er Per Ole den eneste jeg har kontakt med i dag (sjekk den fine bloggen hans her), mens jeg bare husker noen få av medelevene mine fra TV-bildene. Jeg er for øvrig han slampen i slitte dongeriklær, Bauhaus-t-skjorte og blått hår som åpner døra for kameraet når vi runder ca. 10 minutter og litt senere fades ut på der vi sitter i klasserommet og synger «Air» av Bach, jeg med min neppe spesielt imponerende basstemme. Litt av et gjensyn! Takk til Per Ole for klippet fra NRKs programspiller.