For et musikkår 2017 ser ut til å bli! Jeg skrev noen tanker om hvor mye bra som er på gang for en ukes tid siden, og i dag presenterer jeg den beste nye musikken som er kommet i januar – i tillegg til noen få som har gått under radaren i månedene før jul. Det aller meste er dog utgitt denne måneden, og jeg kan ikke huske en mer innholdsrik januar enn den vi har opplevd nå. Her er det så latterlig mye bra som er kommet, både av hele album og smakebiter på album som er verdt å glede seg til, og på tampen av januar ble det attpåtil annonsert et nytt Bob Dylan-album, trippelt til og med!

Mange av godsakene for øvrig er norske, og blant dem som har gitt ut kjempebra plater i januar kan vi nevne Torgeir Waldemar, Tove Bøygard, Roger Græsberg & Foreningen, Country Heroes, Bellman og The Salmon Smokers. Vi har også fått ny musikk fra blant annet Blood Command, Ravi, Sondre Lerche, Hilde Selvikvåg, Silja Sol, Spidergawd, Emilie Nicolas, Silver Lining, Daniel Kvammen, Waaktaar & Zoe, Hajk, Bernhoft, Vidar Vang, Thomas Dybdahl og Tønes, så dette har vært intenst.

Se også: Den beste nye musikken fra desember 2016

Av internasjonale artister er The xx, Tift Merritt, Ray Davies, Ryan Adams, Elbow, Slowdive, London Grammar, Ed Sheeran, Alison Krauss, Son Volt, Nine Inch Nails, Thievery Corporation, Iggy Pop, Aimee Mann, Father John Misty, Paul Weller, John Mayer, Goldfrapp, Foxygen, Arcade Fire med Mavis Staples, Joey Bada$$, Real Estate, Mew og Rhiannon Giddens blant de veldig mange jeg kunne trukket frem. Jeg har også lyst til å henlede oppmerksomheten spesielt til låter av mer eller mindre ukjente artister som Rose Elinor Dougall, Jetty Rae, Courtney Marie Andrews, Whitney Rose, Miles Mosley, Sampha, norske Plow og ikke minst Joe Goddard som alle har gitt ut veldig fine låter denne måneden. Sjekk dem ut. Og aller best er stadig Rodney Crowells nye single «It Ain’t Over Yet» der han har med seg eks-kona Rosanne Cash og John Paul White som vokalpartnere. Se den nydelige videoen her.

Med det overlater jeg en rekordlang liste til dem som er interessert i all den gode nye musikken som kommer i rasende tempo, hvori opptatt Trump-effekten som garantert vil føre til flere fine protestsanger.