Med fare for å virke som en sur gammel gubbe må jeg likevel si jeg hører utrolig mye kjip pop- og dansemusikk om dagen. For bare tre-fire år siden elsket jeg å høre nye popsingler fra for eksempel Clean Bandit, Bright Lights Bright Lights, Rudimental, John Newman, Ellie Goulding, Le Youth, Chloe Howl, Disclosure, Tourist, Sam Smith, Young Galaxy og en bråte andre unge artister, men nå for tiden liker jeg stadig mindre av den kommersielle popmusikken som dukker opp. Jeg har sågar sluttet å høre på P3 og, kan det virke som, på et eller annet vis tatt konsekvensen av at jeg er 50 år gammel og byttet kanal til P13.

Men jeg vil ikke ha det sånn! Jeg elsker popmusikk som idé, jeg elsker eskapismen den tilbyr, jeg elsker melodiøsiteten, og jeg elsker å gi meg hen til det hele. Derfor kan jeg ikke få sagt klart nok hvor i hundre jeg blir av å høre de nye låtene fra Joe Goddard fra Hot Chip (og The 2 Bears) som med Why Make Sense? ga ut en av mine favorittplater i 2015. Den helt ferske singlen «Music Is The Answer» og «Lose Your Love» som kom i fjor høst er intet mindre enn fantastiske pop- og danselåter, de første smakebitene fra Goddards andre soloalbum Electric Lines som kommer 21. april.

«The record is called Electric Lines because it is meant to be a journey through all of the electronic music that I have loved over the years,» sier han til NME, «woven together to form a funky tapestry.»

Som jeg gleder meg til å høre det albumet! Jeg kan egentlig ikke huske sist jeg ble så begeistret for to uforfalskede poplåter som disse. Her er videoene til begge, og spill for all del høyt. DETTE, jävlar, er popmusikk!