George Orwells dystopiske spådommer som skissert i romanen 1984 gikk heldigvis ikke i oppfyllelse, men han hadde nok mye rett i sine forutsigelser om «det moderne overvåkningssamfunnet». Det ble sågar laget en ny filmversjon i anledning merkeåret, og Eurythmics laget musikken.

De er selvfølgelig med når jeg i denne spillelisten har samlet en haug favoritter fra 1984, et år som også bød på fabelaktig musikk fra blant annet The Psychedelic Furs, The Smiths, Talk Talk, Sade, Echo & The Bunnymen, U2, Bruce Springsteen, The Sound, R.E.M., Bangles, The Bluebells, Prefab Sprout, Associates, Violent Femmes og mange flere. Den ene platen fra 1984 som jeg virkelig savner fra streamingtjenestene er The Dream Syndicates monumentale Medicine Show, et av de viktigste rockalbumene fra hele tiåret, spør du meg. Heldigvis har jeg den på CD, men det er en plate som bør være tilgjengelig for flere.

Sjekk også: Fra 1966 til 2015 – mitt liv i musikk

At Prince trakk musikken sin fra alle andre streamingkanaler enn Tidal før han døde har jeg også synspunkter på, og derfor er Purple Rain kun representert på Tidal-versjonen av lista. Det er selvsagt en skam, men ingenting jeg får gjort noe med.

Fraværet av norsk musikk er for øvrig påtagelig. Det var dårlig stelt her hjemme for 32 år siden, og hadde det ikke vært for Raga Rockers’ andrealbum Maskiner i Nirvana hadde det virkelig vært ille. Jeg har valgt å ta med hele fem låter herfra, for i det minste å gjøre noe med norskandelen. Jeg har garantert glemt noen – både norske og internasjonale navn – og er takknemlig for alle innspill. Gi lyd om det er noe.

For øvrig vil jeg anbefale mine tilsvarende lister fra 1976, 1979, 1982, 1983, 1985 og 1991. Det er ikke akkurat småtterier som er samlet her heller. God tur tilbake til 1984, via Tidal og (litt lenger ned) Spotify.