Snart et år etter utgivelsen av det som var fjorårets kanskje største left of center-utgivelse, Goin’ Platinum, kommer opphavsmannen Robert Finley til Oslo. Den tidligere snekkeren, helikopterteknikeren, orkesterlederen og gatesangeren ble for noen år tilbake erklært blind – eller så godt som blind – og måtte finne på noe for ikke å kjede seg fordervet. Det førte til at han tok opp gitaren for første gang på mange år og sparket i gang platekarrieren i en alder av 60 pluss. Sånn kan det også gjøres.

I 2016 kom det veltitulerte debutalbumet Age Don’t Mean A Thing, og rett før jul i fjor fulgte han opp med Goin’ Platinum. Da hadde Dan Auerbach, den ene halvdelen av The Black Keys oppdaget vår mann, og hentet inn et kremband og låtskrivere som blant annet talte Nick Lowe, John Prine og Pat McLaughlin. Resultatet ble en av de desidert feteste platene utgitt i 2017.

Ryktene ville ha det til at Finley kom til å besøke Norge i løpet av den påfølgende vinteren, men han lot vente på seg. I morgen står han imidlertid endelig på sin første norske scene, og det skjer på Røverstaden i Oslo, altså samme sted som huset legendariske Club 7 og Sardines. Nye krefter har som kjent blåst liv i de gamle lokalene som tilhører Konserthuset, og det er duket for fest når Finley kommer for å spille sin uimotståelige miks av klassisk sørstatssoul, blues og R&B.

Selv er jeg hanket inn til morgendagens evenement for å spille musikk før konserten, og dukker du opp kl. 18 vil du derfra og utover kvelden få høre musikk av artister som William Bell, Solomon Burke, B.B. King, The Staple Singers, Amy Winehouse, Otis Redding, Aretha Franklin, Gregg Allman, Nina Simone, Gary Clark Jr., Koko Taylor, Ray Charles, Brook Benton, Leon Bridges, ZZ Top og andre kremartister som spiller musikk i samme ånd som Robert Finley. Det kan bare bli stas!

Sjekk også: En introduksjon til Ólafur Arnalds