For litt tid siden publiserte jeg en relativt omfattende spilleliste med de beste låtene fra 1985, og nå er turen kommet til 1982. Mye tyder med andre ord på at dette er i ferd med å bli en serie, men for at det skal være litt moro gjør jeg det ikke kronologisk. Mon tro hvilket årstall som blir det neste? Følg med.

Men det var 1982, da. Det var i mine ører et strøkent musikkår, fullt av fantastisk popmusikk og andre herligheter. Punken og postpunken hadde i de foregående fem-seks årene røsket godt opp i etablerte musikalske mønstre og sjangere, og DIY-ånden levde fremdeles i beste velgående. Likevel vil nok mange grine på nesa av artister som Ultravox, Heaven 17, Visage, Blancmange og andre her som passet inn i den såkalte New Romantics-bølgen, men disse artistenes musikalske røtter ligger i både punk og glam og eksperimentell elektronisk musikk. At disse og artister som Duran Duran og Simple Minds ble popstjerner betyr ikke at de ikke hadde edle hensikter. Og hva er forresten galt med å være popstjerne?

De 100 beste låtene fra 80-tallet

Listen inneholder også massevis av såkalte indieartister, fra kule labeler som Cherry Red, Factory, Postcard og Rough Trade. Her er Eyeless in Gaza, Orange Juice, Cocteau Twins, New Order, Everything But The Girl og andre steinbra artister av det mer alternative slaget. Det er dessuten gjort plass til så forskjellige navn som Wham!, John Mellencamp, Van Halen, Michael Jackson, Warren Zevon, Willie Nelson, Associates, Dire Straits, Asia og Elvis Costello, for å ha nevnt noen flere.

Jeg har nok helt sikkert glemt noen viktige låter og artister også og er veldig takknemlig for innspill.

Totalt finner du over 200 sanger her. Om ikke alle har tålt tidens tann like godt, har jeg et håp om at denne listen – som vanlig både i Spotify og Tidal – vil være til glede for alle som var unge i 1982 og kanskje for noen utover det også.

God fornøyelse!

Sjekk også: Dexys tar en Joni Mitchell