Hvordan blir en såpass søkt spilleliste som denne egentlig til? Nema problema. Du tenker på en sjanger der det bare er å velge og vrake – jazz, disco, punk, metal, hva som helst. Eller du tenker på for eksempel duetter, åpningslåter fra album, låter med saksofon eller hva som helst annet. Et tiår kanskje, eller et bestemt år? Eller du tenker på et tema der du vet det er mye å ta av – stedsnavn, egennavn, yrker, farger… eller dyr.

Sjekk også: Jævlig bra countrymusikk – 100 strålende sanger

Denne listen så sin spede begynnelse for noen måneder siden. Bob Dylans låttittel «Man Gave Name To All The Animals» dukket opp i hodet da jeg hørte Screamin’ Jay Hawkins synge «Alligator Wine», og jeg tenkte at, nu jäklar, har vi et bra tema. Imidlertid kom jeg aldri i gang med listen, men da jeg for noen dager siden hørte på Grimes’ fantastiske «Butterfly» husket jeg hva jeg ikke fikk begynt på for så lenge siden og satte i gang. Og vips har vi en liste så musikalsk variert at det knapt er til å tro, men der alle låttitler har et eller flere dyrenavn i seg.

Jeg er hundre prosent sikker på at du vil finne masse du ikke har hørt før, og jeg garanterer at det er mye bra saker. Variasjonen er dog såpass ekstrem at det skal godt gjøres å like alt. Men altså, god fornøyelse!