Jeg klarer meg ikke uten sommermusikk. Aller helst vil jeg spille sanger av typen «The First Picture Of You», «Yess!» og «Here Comes The Summer» året rundt, men det er kanskje greit å spare dem til årstiden vi nå er inne i? De første festivalene er unnagjort, skoleåret er slutt, været er slett ikke verst, og for min egen del kan jeg legge til at det bare er litt i overkant av en uke til ferie. Da er det ikke synd på oss, men vi trenger altså det perfekte soundtrack.

Det har jeg nå møysommelig satt sammen etter å ha flikket og spikket i noen uker. Her er mer enn 100 av de foretrukne sommerlåtene mine akkurat nå samlet i én vidunderlig spilleliste, en god blanding av gammelt og nytt, norsk og internasjonalt, med en sedvanlig sjangerblanding som forhåpentligvis kan gjøre den iallfall litt uforutsigbar. Jeg mener, det er en viss forskjell på Ramones, 10cc og Lillebjørn Nilsen!

Her er låter fra den originale «summer of love» for nøyaktig 50 år siden, blant dem Scott McKenzies «San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)», og det skotske popbandet Danny Wilsons 1989-single «The Second Summer Of Love», som om mulig er enda mer iørefallende. Her er allsangvennlige melodier og mer ettertenksomme viser side om side, og aller mest gledelig er at Jonathan Richman & The Modern Lovers’ klassiske 1983-album Jonathan Sings! endelig er tilgjengelig i strømmeformatene. Det innebærer at en av tidenes aller beste sommersingler, «That Summer Feeling», endelig er å høre på en av spillelistene mine.

Sjekk også: Minnealbum fra Piknik i Parken

All honnør for øvrig til de ferske bidragene fra furet værbitt, som stammer fra Kommode, Hockney, Tom Roger Aadland, Label, Daniel Kvammen, Svømmebasseng og Butterfly Garden. Disse syv er representert med låter som blir fremtidige sommerklassikere, så takk skal dere ha! Det blir selvfølgelig heller ingen god liste om vi utelater deLillos’ «Neste sommer», Mungo Jerrys «In The Summertime» eller Fantastic Somethings «If She Doesn’t Smile (It’ll Rain)».

Jeg har konvertert listen fra Spotify til Tidal, og dessverre finnes ikke Kirsty MacColls vidunderlige «He’s On The Beach» der. Sorry, det ække min skyld. Men altså, god fornøyelse og god sommer!

Sjekk også: Minnealbum fra Norwegian Wood