Noen meldinger i innboksen er mer velkomne enn andre. Jeg fikk nettopp en rykende fersk video fra felespilleren Johanne Flottorp fra Ruby Red & The Moonshine Brothers (som ifølge eget utsagn spiller «cowboymusikk for deg som ikke visste du likte denslags») der bandet gjør en fantastisk versjon av gode gamle «Silver Bells».

Som om ikke det er nok julemusikk her på bloggen om dagen, vil kanskje enkelte si, men det kan ikke bli for mye julemusikk i desember. Denne versjonen av «Silver Bells» satte meg i en sånn umiddelbar julestemning at jeg blir rent rørt her jeg sitter på kontoret og ser på blå himmel og sollys, vel vitende om at det snart erstattes av kveldsmørke, stearinlys og lunt inneliv, og jeg fornemmer lukten av nyskrelte klementiner og gran – lenge før juletreet er i hus!

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Tove Bøygard og Signe Marie Rustad

Ifølge Johannes mail har Ruby Red & The Moonshine Brothers vært på et loft i Oslo og spilt inn «Silver Bells» blant et knippe pepperkakespisende venner. Låta er for øvrig skrevet av Jay Livingston og Ray Evans og ble opprinnelig gjort kjent av Bing Crosby. Marte Vaaje Herwell alias Ruby Red synger den helt nydelig, med noen deilige harmonier og et akustisk arrangement som ligger pent bak.

Marte og Nicolai Herwell i bandet forteller dette om valget av låta:

– Vi hører mye på «klassiske» amerikanske julesanger fra artister som Nat King Cole og Bing Crosby. Så falt vi veldig for denne låta og tenkte at det var fint å covre en julesang som ikke er så oppbrukt som de mest kjente. Det er en fin ro i både melodien og teksten som beskriver good old fashoned julestemning. Vi håper vi kan dele dette gjennom vår versjon av låta.

Det har dere til de grader gjort, folkens. Takk skal dere ha, Ruby Red & The Moonshine Brothers, og riktig god jul!