Desember er den måneden i året der jeg behandler den nye musikken dårligst. Jeg er alltid opptatt med å kåre årets beste plater, årets beste låter, lage spillelister med julemusikk, og for ikke å snakke om alt det andre som hører adventstiden til. Det er mye å gjøre på alle bauger og kanter, og det er liksom ikke måte på alt du skal rekke før jul. I det kaoset har ikke den nye musikken som gis ut særlig mye å stille opp med, og derfor gis det heller ikke ut så mye sammenlignet med årets øvrige 11 måneder.

Men noe kommer, og blant det som kommer er det også en del som fortjener honnør. Jeg har samlet det beste av det lille nye jeg har rukket å høre i min månedlige spilleliste, og her får du resultatet. Blant artistene som har gitt ut de beste tingene finner vi Darling West, Lars Vaular med Kamara, Sondre Lerche med Kork, Longfield & Super Skeleton, Little Simz, Iggy Pop, King Tuff, Dawes, Margo Price, NOFX, Tre Små Kinesere, Lana Del Rey, Frode Johansen, Asbjørn Ribe og Sunny War, men hør gjennom listen hvis du har tid så vil du oppdage flere godbiter.

Tar jeg ikke mye feil, blir det mer i januar, men den listen er fremdeles en måned unna.