I morgen braker Øyafestivalen løs i Tøyenparken i Oslo, og jeg og tusenvis av musikkentusiaster og andre festivalgjengere står klare. Skjønt, braker og braker… Ingebjørg Bratland har fått æren av å åpne festivalen, og det er ikke akkurat tordenskrall og gitarfeedback vi venter fra henne. La henne imidlertid stå som et strålende eksempel på mangfoldet Øyafestivalen byr på. Dette er i sannhet en festival for et fordomsfritt publikum – selv om veldig mange nok bare velger å like, eventuelt «like», enkelte artister, nettopp fordi de spiller på det som stadig må kunne betraktes en forholdsvis hipp festival.

Nok om det. Jeg har satt sammen en ganske så fantastisk spilleliste med 50 sanger fra 50 av artistene som skal glede oss under årets fesjå. Og det skal bare være sagt; dette er en variert liste. Liker du alt her er du i sannhet et fordomsfritt menneske. Ved siden av Ingebjørg Bratland får du også Highasakite, Midnight Choir, Chvrches, Hedvig Mollestad Trio, Mastodon, New Order, Aurora, Sondre Justad, Kvelertak, Christine and the Queens, Daughter, PJ Harvey, Amanda Bergman, Unnveig Aas, Arif og mange flere, og kvaliteten er hele veien upåklagelig.

Jeg så New Order i London i fjor, og det var fantastisk til tross for dårlig lyd. Les gjerne anmeldelsen av den konserten her. Og jeg vil også anbefale deg å være tidlig ute på lørdag, kl. 13 for å være presis. Da spiller nemlig et gjenforent Midnight Choir, og de leverte så til de grader da jeg så dem på Rockefeller i våres.

To av mange spennende navn der altså, og det er bare å glede seg til tredje utgave av Øyafestivalen i Tøyenparken. Men nå, spilleliste, i både Tidal og Spotify. Husk også å følge med her på bloggen for daglige oppdateringer fra festivalen. God fornøyelse, og god festival!