For et par uker siden publiserte jeg en spilleliste jeg kalte Let’s Push Things Forward der jeg fokuserte på musikk som på forskjellige måter sørger for å flytte grensepostene for hva som er mulig å gjøre, både i større og avgjort mindre grad. Spennet gikk her fra ordentlig innovative utøvere og komponister som The Streets, Linton Kwesi-Johnson, Lilja og Maurice Ravel til mer subtile steg fremover fra for eksempel The Supremes, Steely Dan, Rancid og Lloyd Cole & The Commotions.

Med 100 fantastiske stykker musikk ble det en såpass god spilleliste at jeg fikk lyst til å lage en til. Her får du derfor Move On Up, med ytterligere 100 godbiter som ikke bare gir ved dørene. Igjen er det snakk om en god og fordomsfri blanding av sjangere og uttrykk, og blant navnene denne gangen er Curtis Mayfield (som har gitt navn til spillelisten), Camille Saint-Saëns, Jane’s Addiction, Kate Tempest, The Beatles, Silvana Imam, Rachid Taha, Elvis Costello, Frank Zappa, Michael Kiwanuka, Patti Smith, Clawfinger, Ezzari, Guy Clark og PJ Harvey. Alle disse – og resten av dem på listen – er artister og komponister det er vanskelig å forholde seg likegyldig til, folk som har vist at musikk kan ha så mange flere uttrykk enn hva man kanskje forventer.

Jeg håper derfor at også denne spillelisten kan være til inspirasjon og glede og kanskje vil kunne gi noen nye – og gode – musikkopplevelser. Riktig god fornøyelse!

Sjekk også: Johan Berggrens nye triumf