Godt nytt år, alle sammen! 2019 er her, men før vi legger ut på nye musikalske eventyr er det på tide å oppsummere siste måneds beste utgivelser, og da unntatt alle julelåter. Listen over ny musikk utgitt i desember er som vanlig adskillig kortere enn årets øvrige måneder, men det er definitivt kommet en del fine ting.

«Vote For Me» er den første nye The Specials-singlen på 37 år med Terry Hall som vokalist. Sist gang var «Ghost Town», og selv om det skal mer til å ta innersvingen på den lover «Vote For Me» meget godt for det kommende albumet Encore. Britiske Yola er et navn å merke seg. Hun har vært i studio hos Dan Auerbach og spilt inn albumet Walk Through Fire som kommer i februar. Første smakebit derfra, «Ride Out In The Country», er et nydelig stykke countrysoul som vekker oppsikt. Få også hørt J.S. Ondara, Dylan-fan fra Nairobi som har flyttet til Minnesota for å komme nærmere mesterens røtter. Hans nye single «Saying Goodbye» er sannsynligvis den siste før debutalbumet Tales Of America slippes.

Blant de fineste norske utgivelsene denne måneden er Sweetheart og deres nydelige og lavmælte «World War 3» og Minor Majoritys nye single «Lucy». Plater som er kommet siste måned og som jeg må få hørt mer på er Oslo Oscillators City Nomads, Kari Ivelands Ingenting og Karl Edvards Fortune Hunter, plater innen forskjellige sjangere som alle høres veldig fine ut.

Ellers bør nevnes The Delines, Anderson East, The Decemberists, Verdsmannen Thorbjørnsen, Wet Dreams, Rudimental, Sam Smith, John Mellencamp, Cat Power, Toro y Moi, Gerard Way, Lambchop, Max Jury og et knippe andre fine artister som har gitt ut ny musikk i desember. Og følg med, alt tyder på at 2019 blir et spennende nytt musikkår. Her er det bare å glede seg!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra november 2018