Jeg skal hilse å si amerikanske The Explorer’s Club timet utgivelsen av sin nye single «One Drop Of Rain» godt. Det sammenfalt med at sommeren kom til Oslo for fullt i går, og jeg svevde gjennom byen på en sky av velvære, varme og god musikk. Det kunne ikke annet enn å føre til sesongens første sommerspilleliste. Her finner du 75 låter som er helt og fullkomment perfekte for en varm solskinnsdag. Nå er det kanskje ikke like fantastisk landet rundt, men en rask kikk på Yr forteller meg at det ser ganske så strålende ut i hele Sør-Norge, og bor du lenger nord kan denne spillelisten muligens mane frem sola, hva vet jeg?

Denne listen kunne vært MYE lenger. Det er også veldig mange låter jeg har utelatt helt bevisst da dette ikke er ment å være noen definitiv sommerliste, bare en samling sanger jeg har lyst til å høre her og nå. Noen er svært velkjente, andre kanskje ukjente for de fleste. Noen er gamle favoritter, andre igjen er nye favoritter, og det som vel er sikkert er at dette ikke blir den siste sommerlisten jeg lager denne sesongen.

Men her er altså 75 deilige sanger som oser av sommer og sol. Ikke alle handler eksplisitt om disse tingene, men i de tilfellene der tematikken er en annen er musikken full av gode sommervibber – i mine ører, altså. Det er jo ikke sikkert alle får de samme assosiasjonene.

Med det ønsker jeg en foreløpig god pinse – og god sommer. Nyt dagene!

Sjekk også: 111 hitsingler fra 60-tallet