Det er riktignok slik at koronaen har bremset enkelte utgivelser som er satt på vent, men det skorter ikke på ny musikk riktig ennå. Mai 2020 har vært nok en utgivelsesmåned med MASSE bra nytt. Vi er dynget ned med både album og enkeltlåter av skyhøy kvalitet – og selvsagt masse som ikke er fullt så fantastisk. Sikkert er iallfall at strømmen av ny musikk ikke stopper. Artistene står på for at du og jeg skal få gode kulturopplevelser, så husk å hjelpe der du kan. Kjøp fysisk musikk hvis du har noe å spille den av på og gå på konsert når det nå igjen lar seg gjøre, om enn med svært begrenset antall publikummere. Det er viktig.

Men vi skal over på det digitale. Som vanlig har jeg satt sammen en omfattende spilleliste med månedens nye musikk, i de fleste sjangere. Som vanlig vil jeg også trekke frem noen navn spesielt, ikke til forkleinelse for de som ikke blir nevnt. Det er bare for mange, slik at de jeg nevner kun er toppen av isfjellet.

Som jeg tidligere har skrevet er Ane Bruns nye single «Song For Thrill And Tom» så fin at jeg får mest lyst til å grine. Det kan du lese alt om her. Andre blinkskudd denne måneden har kommet fra Erik Lukashaugen, Malin Pettersen (som både er ute med ny solosingle og gjester duoen Harr & Hartberg), Roy Lønhøiden, Thom Hell, Gary Olson, Teddy Thompson, The Explorer’s Club, Aurora, Daniel Kvammen, Tessy Lou Williams, Sondre Lerche, Luke Elliot, Reckless Kelly, Steve Earle, Utan Dom, Mulatu Astatke & The Black Jesus Experience, Pharis & Jason Romero, Kalen & Aslyn, Haakon Ellingsen, deLillos, Evigheten, Feed Vågen, Hilma Nikolaisen, Bob Dylan, Her Majesty og en haug andre. Det er mange jeg ikke har nevnt fra listen som til de grader fortjener å bli hørt.

Her kommer musikken, både i Spotify og Tidal. God fornøyelse!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra april