Det har gått mer enn to måneder siden alle norske scener ble stengt, og musikere, skuespillere, impressarioer, konsertarrangører, lydfolk, lysfolk og andre ble potensielle NAVere over natten. For oss publikummere har nedstengningen hatt mindre dramatiske konsekvenser, men savnet av levende musikk har for meg og mange andre vært stort.

Nå er hverdagen slett ikke tilbake for fullt, men det er lempet tilstrekkelig på de omfattende koronatiltakene til at noen få konsertarrangører og andre kulturinstitusjoner har åpnet for forestillinger i begrenset omfang. Blant disse er osloklubben Revolver som har startet konsertprogrammet Drømmedag i bakgården sin der mange av de største norske americanaartistene – og andre – har fått og skal få lov til å vise seg frem. De har holdt det gående i to uker nå med navn som Darling West, Louien, Malin Pettersen og Jørund Vålandsmyr, og flere kommer til, som for eksempel The Northern Belle, Ida Jenshus og Frøkedal. Drømmedagene er delt i to sett med plass til 40 gjester i hvert innslipp. Det foregår slik at man må kjøpe et femmannsbord til 1500 kroner og samle fire venner, slik at billettprisen ender på 300 kroner per snute. Det er det ingenting å utsette på.

På lørdag som var spilte Signe Marie Rustad, fersk spellemannprisvinner i kategorien Beste tekstforfatter i forbindelse med det formidable albumet When Words Flew Freely. Sammen med kone og to gode venner stilte jeg på formiddagssettet, og det var en fantastisk opplevelse. Vi hadde allerede vært så heldige å se Darling West to uker tidligere, og enda en konsert med en av Norges beste artister opplevdes som et rent privilegium. Og Signe var ikke så verst fornøyd selv. På Instagram skriver hun blant annet følgende om konsertene hun holdt: «REAL people (not just a screen) – what a feeling. I was so happy at times, I thought I was going to fall off stage.»

For som hun antyder, Brakkesyke 2020- og Koronerulling-konsertene uten publikum var en fin ting, men annerledes og krevende. Å stå foran et publikum igjen var helt åpenbart god medisin. Sammen med sin faste gitarist Annar By spilte Signe en times tid, og det ble en nydelig konsert med sanger fra alle hennes tre plater. Nederst her et ørlite opptak av hennes aller beste sang, «Die With Your Boots On», men først en oversikt over de kommende konsertene. Billetter kan kjøpes her. 

28. mai – Johan Berggren
29. mai – The Little Hands Of Asphalt
30. mai – Lady Hardanger
5. juni – Ida Jenshus
6. juni – Marte Wulff
12. juni – The Northern Belle
13. juni – Unnveig Aas og Roger Græsberg
19. juni – Ine Hoem
20. juni – Jonas Alaska
26. juni – Frøkedal & Familien
27. juni – Bareegil

Sjekk også: Anmeldelse av When Words Flew Freely