Desember er sjelden den store måneden for nye utgivelser, men et og annet spennende drypp kommer jo. I år har det faktisk kommet ferske album med store artister som U2, Van Morrison og Neil Young, og selv om jeg kanskje ikke har hørt SÅ mye på U2s siste, vil jeg si at deres Songs Of Experience er bedre enn hva mange vil ha det til. Riktignok føles ikke de fire glade irer fullt så relavante lenger, men de har gitt ut en plate som er godt brukbar og vel så det.

Annen ny musikk verdt å høre på fra desember 2017 – som ikke er julemusikk – har kommet fra Honningbarna, Oslo Ess, Licking The Moose, Himmelhøyt, The Violent Years, Rae Morris, Chris Stapleton, MGMT, Jonathan Wilson, Silvana Imam, Mary Gauthier, Rhye, The Dogs, Sufjan Stevens, Lily Allen, Datarock, Dan Auerbach og stjerneskuddet Robert Finley. Hans plate Goin’ Platinum er en av årets aller sterkeste utgivelser. Merk deg også Hollow Hearts (bildet), en strålende kvartett fra Tromsø som vil gi ut sitt debutalbum i mars.

Sjekk også: Årets 50 beste album og årets 50 beste låter

På toppen av det hele synes jeg utrolig nok Rune Rudbergs nye single «Stop Telling Those Lies» er en bra countrylåt. Så er det sagt.

Med det takker jeg for masse god musikk i 2017 og ser frem til 2018. Det blir nok heller ikke et snaut år.