Spillelisten for både helter og tapere

Illustrasjon: Runar Storeide

Det er mulig vi kunne laget to spillelister her, men da min gode venn Runar foreslo at vi skulle lage spillelisten Heroes & Losers lot jeg meg friste av nettopp kontrastene mellom de som vinner og de som taper. Det kan være en hårfin øvelse å havne på «riktig» side når det røyner på, og dessuten hender det jo at den som er helt i den enes øyne er taper i den andres øyne – og omvendt.

Derfor finner du her 100 sanger om noen av livets mange opp- og nedturer, om livene og hendelser i livene til både fiktive og virkelige personer. At en sang som «The Ballad Of Davy Crockett» i bunn og grunn handler om en helt kan sikkert de fleste enes om – en del tvilsomme egenskaper til tross, døde han tross alt under stormingen av misjonsstasjonen Alamo – mens «Nelson Mandela» er på den mer udiskutabelt riktige siden av heltestreken. Jim Carrolls «People Who Died» handler om dem på livets skyggeside – tapere i det etablertes øyne, men ikke slik Carroll så dem – og «The Winner Takes It All» har tittelen til tross ingen egentlig vinner.

Som vanlig har Runar og jeg valgt annenhver låt, 50 hver, og kriteriene har vært enkle: Vi har måttet være enige om at alle sangene havner i enten vinner- eller taperkategorien i eventuelle tvilstilfeller, og noen få ble disket underveis. Jeg håper og tror at kontrollrutinene for øvrig har vært gode nok til at samtlige 100 sanger handler om å vinne eller tape uten at man må legge altfor mye godvilje til.

Runar og jeg har tidligere laget disse spillelistene:
Camera Obscura
Lone Star State Of Mind
Hello, Operator
On The Radio

Skrevet av
More from Erik

Spilleliste for høsten

Og så er høsten her. Jeg noterer meg at enkelte nettaviser snakker...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.