«Wishing (If I Had A Photograph Of You)», «Fountain Of Sorrow», «Distant Camera», «Pictures Of You», «Kodachrome», «When We Were Young», «Flashbulb Eyes», «Looking At The Rain» eller for å si det med Rod Stewart, «Every Picture Tells A Story»… I dag presenterer jeg sammen med min gode venn Runar Storeide en spilleliste med sanger som handler om foto, og i forlengelsen av det også video og maleri. Fellesnevneren er altså bilder.

Runar og jeg har laget noen felles spillelister tidligere – utmerkede sådan, om jeg får si det selv – som også er presentert her på bloggen, en med sanger om Texas, en med sanger om telefoni, og en med sanger om radio.

Ettersom Runar er fotograf syntes jeg det var på tide å utfordre ham til å samarbeide om en fotoliste, og den tok han på strak arm. Som tidligere har vi også denne gangen valgt annenhver låt, og vi har kun tillatt en per artist. Det er lenge siden vi startet på denne listen, så det er på høy tid at den nå er ferdig. Fordelen med at vi har somlet er at både Def Leppard og Peter Gabriel har gjort musikken sin tilgjengelig på Spotify i mellomtiden. Derfor er både «Photograph» og «Family Snapshot» inne.

Med det gjenstår å ønske god lytt, og selvsagt det ikke uvesentlige spørsmålet: Hvilke sanger har vi glemt?

Sjekk også: Eigil Bergs fabelaktige nye plate