Camera Obscura – 100 sanger om foto, video og maleri

Illustrasjon: Runar Storeide

«Wishing (If I Had A Photograph Of You)», «Fountain Of Sorrow», «Distant Camera», «Pictures Of You», «Kodachrome», «When We Were Young», «Flashbulb Eyes», «Looking At The Rain» eller for å si det med Rod Stewart, «Every Picture Tells A Story»… I dag presenterer jeg sammen med min gode venn Runar Storeide en spilleliste med sanger som handler om foto, og i forlengelsen av det også video og maleri. Fellesnevneren er altså bilder.

Runar og jeg har laget noen felles spillelister tidligere – utmerkede sådan, om jeg får si det selv – som også er presentert her på bloggen, en med sanger om Texas, en med sanger om telefoni, og en med sanger om radio.

Ettersom Runar er fotograf syntes jeg det var på tide å utfordre ham til å samarbeide om en fotoliste, og den tok han på strak arm. Som tidligere har vi også denne gangen valgt annenhver låt, og vi har kun tillatt en per artist. Det er lenge siden vi startet på denne listen, så det er på høy tid at den nå er ferdig. Fordelen med at vi har somlet er at både Def Leppard og Peter Gabriel har gjort musikken sin tilgjengelig på Spotify i mellomtiden. Derfor er både «Photograph» og «Family Snapshot» inne.

Med det gjenstår å ønske god lytt, og selvsagt det ikke uvesentlige spørsmålet: Hvilke sanger har vi glemt?

Sjekk også: Eigil Bergs fabelaktige nye plate

Skrevet av
More from Erik

Inspirert av Velvet Underground

Velvet Undergrounds betydning for rockens utvikling kan neppe overvurderes. Jeg var så...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.