Min utmerkede venn Runar og jeg samarbeidet for en tid tilbake om en spilleliste der vi samlet 100 låter om radio. Det var på hans initiativ og såpass moro at jeg inviterte ham til å lage en liste til, denne gangen om telefoniens fortreffelighet. Jeg vet ikke hvordan det er med alle dere der ute, men selv bruker jeg telefonen i forsvinnende liten grad til å ringe med. Min lille iPhone brukes til en hel del annet; ta bilder, sende meldinger, spille spill, sjekke Facebook, telle skritt, legge ut noe på Instagram, sjekke Facebook, skrive mail, lese nyheter, sjekke Facebook, spille musikk, overføre penger, kjøpe bussbillett, sjekke Facebook… Alt annet enn å ringe, altså.

Sjekk også: Den store radiolisten

Vel, det var en gang i tiden, og da snakker jeg ikke om tidlig kambro silur, men en nær fortid, der telefonen var vårt viktigste kommunikasjonsmiddel. Slik er det ikke lenger, men hør for eksempel på Gabrielle når hun synger «Ring meg». Hun vil at typen hun møtte skal ringe henne, ikke sende en SMS. Det var riktignok seks år siden, men jeg tror hun ville synes det var hyggelig i dag også.

Som med radiolisten har Runar og jeg lagt inn annenhver sang. Alle har måttet berøre telefon som fenomen på en eller annen måte, men det skal sies at enkelte valg kan virke litt søkte. «Born Slippy» med Underworld er ikke akkurat en typisk telefonsang, men Runar insisterte. Ordet telefon benyttes jo, om enn i beskjeden grad.

Da er det mindre tvil når det gjelder Jim Croce og hans nydelige»Operator (That’s Not The Way It Feels)». Eller «Telephone Call From Istanbul», «Wichita Lineman», «Call Me», «It’s Me Again, Margaret», «Ghostbusters», «Telephone Book», «634-5789», «Girl On The Phone», «Long Distance Call», «Hanging On The Telephone» og «Standing Outside A Broken Phone Booth With Money In My Hand». Her handler det utvilsomt om telefoni på den ene eller den andre måten.

Sjangerblinde er vi definitivt. Her er spekteret bredt, med innslag fra så forskjellige artister som Yazoo og deLillos, Screaming Trees og Eddie Cochran, Passenger og Kraftwerk, Barclay James Harvest og Poison. Det burde være noe for de fleste her.

Sjekk også: Livet bak murene – en fengslende spilleliste

Så altså, ta opp telefonen, hør summetonen og ring en venn. Alternativt kan du ta opp telefonen, sette i ørepluggene og høre på denne spillelisten. God fornøyelse!