«On The Radio», «On My Radio», «On Your Radio» – tre låter på en omfattende spilleliste som hyller FM-radioen. Den kan trenges i disse DAB-dager der FM-båndet til manges frustrasjon stenges, landsdel for landsdel.

Det var min gode venn Runar som tok initiativ til denne spillelisten. Han hadde hørt på Roxy Musics fantastiske «Oh Yeah» med refrenglinjen «There’s a band playing on the radio» og tenkt at pokker’n, vi må lage en spilleliste som hyller radioen. Som sagt så gjort. Runar opprettet en spilleliste vi begge kunne legge inn låter på, og et par dager senere var vi i mål. Da hadde vi lagt inn annenhver låt, totalt 100, og bare i få tilfeller hadde vi tenkt på de samme.

Sjekk også: De 100 feteste låtene fra 70-tallet

Diskusjonen om hva som kvalifiserer som «radiolåt» holdt vi gående, og noen røk ut for ikke å «være radio nok». Kanskje er ikke alle 100 som er inkludert like åpenbare, men de tre nevnte, og videre sanger som «FM», «Video Killed The Radio Star», «Antenna Head», «Radio Ga Ga», «Mexican Radio», «Transmission», «Yesterday Once More» og «That’s Why God Made The Radio» er utvilsomt innafor. Så kan man lure litt mer på for eksempel «Bobby Brown Goes Down», «Stranded» og «Telegraph Road». Runar og jeg mener iallfall de er greie, og det er tross alt vi som bestemmer. Vi har dessuten begrenset oss til én sang per artist, selv om R.E.M., ZZ Top og andre kunne fått flere.

Vi er uansett begge veldig fornøyde med listen og tror den kan glede mange andre også. Men er det åpenbare låter vi har glemt? Meld gjerne tilbake. Vi utelukker nemlig ikke en eventuell utvidelse.