Twintoulouse
«Indian»
(Safe & Sound Recordings, single)
[usr 6 text=»false»]

I februar mottok jeg en mail med den nye singlen til et for meg da helt ukjent band, Twintoulouse. «Moon & Scars» som var tittelen låt som den perfekte oppsummering av alt som er bra med gitarbasert popmusikk, og jeg skrev en ørliten hyllesttekst og delte ut seks av seks mulige stjerner til denne fantastiske popmelodien som du kan lese her.

I forrige måned kom bandets andre album, Is Now, del to av en trilogi som til sammen skal bære tittelen Your Hour Is Now At Ease. Første del, Your Hour, kom i 2013, så får vi se hvor lang tid det tar Twintoulouse å ferdigstille At Ease – forhåpentligvis ikke nye fire år. Is Now er nemlig en knakandes fin plate som bør følges opp innen «rimelig» tid, full av vellydende låter som beveger seg lekende lett gjennom pophistorien der vi kan høre ekko fra klassiske Beatles-låter eller uimotståelige Teenage Fanclub-refrenger.

«Indian» er andre single ut, i den grad det er mulig å snakke om singler når ikke en gang albumet foreligger i fysisk format. Foreløpig er Is Now kun tilgjengelig digitalt, men band og plateselskap håper å få råd til å finansiere en vinylutgivelse.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra april

Av forskjellige årsaker, blant dem å skape mer oppmerksomhet rundt musikken sin, er Twintoulouse opptatt av å lage musikkvideoer. Nå har Tor Espen Vassbotn laget en stemingsfull video i sort-hvitt til «Indian», som i likhet med «Moon & Scars» er nok en grisedeilig poplåt, med premiere her på Mitt liv som Erik. «Indian» legger seg i det noe tyngre leiet, og kan trygt sies å ha en ørliten 70-tallsslagside med noen veldig fine harmonier og et udiskutabelt medrivende driv. Det er en låt som ruller og går med et strålende effektivt gitarøs og en rytmeseksjon som ikke stopper før målet er nådd. Og skulle du lure på hva sangen handler om, gir bandets låtskriver og vokalist Anders Johnsen denne forklaringen:

Låta «Indian» tar for seg en enkel filosofi. De som jobber hardt og lenge, får. Livet er en lang reise, og låta er en ode til de som tør å se alle muligheter før de bestemmer seg for hvilken vei som er den rette. Ydmykhet i forhold til generasjoners kunnskap, og behovet for å lære, og lære bort, ligger i bunnen av menneskets natur.

Fredag førstkommende spiller Twintoulouse omsider sin releasekonsert på Krøsset i Oslo. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid, og som om ikke det var nok at denne strålende kvintetten står på scenen, har de fått med seg en oppvarmingsartist jeg imøteser med stor spenning og interesse, Louien, som er Live Miranda Solbergs alter ego. Hun er også kjent fra det glimrende country/bluegrass-ensemblet Silver Lining, men skal spille inn eget materiale med tanke på sitt debutalbum i nær fremtid.

Men nå, tid for videoen til «Indian». God fornøyelse!