Noen ganger trenger vi litt ro og fred, og da er kanskje ikke Motörhead eller Ministry det rette tonefølget. Michael Nyman eller Max Richter derimot, det er ting funker – deilig instrumentalmusikk fra filmens verden eller på en måte beslektet. Klassisk musikk komponert for evigheter siden av Franz Liszt, Camille Saint-Saëns eller Johann Sebastian Bach kan også funke.

Eller kanskje litt sløy og slepen musikk et sted midt i mellom jazz og R&B? Prøv «When I Wake Up» med Jill Scott, «Game» med Beady Belle eller «Good Goodbye» med Lianne La Havas. Litt ren jazz med Louis Armstrong, Esbjörn Svensson Trio eller Charlie Parker er også av det virkningsfulle slaget. Standardlåter som «Isn’t It Romantic», her i Diana Kralls ferske tolkning, gjør også jobben.

Dette er eksempler på hva du finner i min ferske søndagsliste som jeg har brukt god tid på å få så fin som mulig. I tillegg til alt det ovennevnte er det også mye «straight» popmusikk her, fra så forskjellige artister som Van Morrison, Pet Shop Boys, Frida Ånnevik, Crosby Stills & Nash, Sade og The Beach Boys. Det burde med andre ord være noe for alle her, samtidig som det skal godt gjøres å polarisere potensielle lyttere. Her er det kun «pen» musikk som neppe provoserer veldig mange, med mindre problemet er at det låter nettopp pent.

Hører du gjennom hele listen får du soundtracket til i overkant av syv timer av søndagen, og det kan jo tenkes at du finner ut at spillelisten passer på en onsdag også. God, slækk søndag!

Sjekk også disse listene: Cool Sunday, Sunday Moods, I Love Sundays og Sunday Mornin’ Comin’ Down