De blir da eldre disse rockerne, men man skulle ikke alltid tro det. Rod Stewart er – sammen med Ozzy Osbourne og enkelte andre – ureksempelet på rockehelter som ikke klarer å gi slipp på barnet i seg. Selvbiografien Rod: The Autobiography publisert i 2012 er blant de virkelig klassiske rockbiografiene der vår mann åpent og mer eller mindre ærlig forteller om alle sine elleville eskapader, men også om kjærligheten til musikk som har drevet ham i alle disse årene.

Om noen skulle falle for fristelsen til å tro at Rod har roet seg kan vi ile til og fortelle at han i desember ble arrestert og tiltalt for vold mot en sikkerhetsvakt på en resort i Florida der han sammen med sønnen Sean (39) og noen andre feststemte venner prøvde å komme inn på en privat fest som til alt overmål fant sted på hotellets barneområde.

Slikt skal dog ikke komme i veien for musikken, og siden Rod Stewart i dag fyller 75 år markerer jeg det med en spilleliste med hele 100 låter fra hele hans katalog, inkludert låter med The Jeff Beck Group og Faces. Vi kan vel trygt si at det er en karriere som inneholder mye hummer og kanari, men han har aldri helt mistet grepet og alltid kommet godt tilbake. Den siste platen hans, Blood Red Roses, kom så sent som i 2018. Den var slett ikke verst, og aller finest derfra var et av platens bonusspor, «Who Designed The Snowflake» som er en uutgitt Paddy McAloon-låt. Den får æren av å avslutte spillelisten.

På vei dit er det mange store stunder, inkludert store hits som «Tonight’s The Night», «Do Ya Think I’m Sexy» og «Baby Jane», og mange av hans mest vellykkede coverlåter, inkludert en bråte fra hans Great American Songbook-serie som teller fem plater totalt. Våre hjerteligste gratulasjoner til dagens jubilant!

Sjekk også: Gratulerer med 70-årsdagen, David Johansen!