Det er Paul Henriksens tur til å dele sine favorittjulelåter. Han debuterte med Time To Grow Wings tidligere i år, 48 år gammel, en plate jeg belønnet med seks stjerner da den kom (les anmeldelsen her) og som fikk en soleklar plass på listen over årets beste album (se hele Topp 50 her). Jeg var til og med såpass happy med låta «She’s From The North Country» at den nådde 44. plass på listen over årets aller beste låter.

Med bakgrunn fra bandene The Passengers og Flying Shoes (sistnevnte oppkalt etter en Townes Van Zandt-låt) leverte Paul en stilsikker oppvisning i klassisk låtskriverkunst med appell på tvers av sjangere. En god sang er en god sang uansett om den er pop eller rock eller country eller hva som helst, og Paul stilte med ti av dem. Godt jobba!

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Egil Olsen og Solfrid Molland

Nå skal han dog velge andres sanger, men han gjør et unntak for sin egen «A Christmas Carol (For The Losers In Love)» som er spilt inn av Vibeke Saugestad. Det er også når han forteller om den at han røper at han ikke er spesielt opptatt av julen. Med det i tankene synes jeg han har levert en riktig så fin liste.

Vi lar ham selv få ordet nå, og nederst på siden finner du sangene samlet i Tidal- og Spotify-spillelister. God fornøyelse!

1. «Silent Night» – Mark Kozelek
Sangen som setter deg i den gode julestemningen. Tonene som er snøkrystaller, levende lys, grantre i stua, kuler, stjerner og snop. Fin låt skrevet av to østerrikere, her i en versjon med den amerikanske singer/songwriteren Mark Kozelek.

2. «So Much Wine» – Handsome Family
Mindre idyll, mere fyll. Alkohol er julas nære venn. Her har det vært en nitrist juledag, men jeg-personens stoiske rekapitulering formidlet av Brett Sparks’ milde stemme gjør at man likevel må trekke på smilebåndet.

3. «Merry Christmas From The Family» – Robert Earl Keen Jr.
Jul betyr også familiesammenkomster. Robert Earl Keen tar det på kornet.

4. «2000 Miles» – Pretenders
Introen er snø som faller og skøyter mot islagt vann, så er Chrissie Hynde der. Jula forsterker savn. Noen ser vi snart igjen, andre ser vi neppe mer, noen er borte for alltid.

5. «Merry F’n Christmas» – Chip Taylor
Do unto others as you would have them do unto you. En gylden regel.

6. «Robert And Ramona» – Tom Pacheco
To ungdommers flukt på selveste julekvelden. Renskåren, effektiv fortellerkunst.

7. «A Christmas Carol (For The Losers In Love)» – Vibeke Saugestad
Hva fikk låtskriveren Paul Henriksen, med hans minimale entusiasme for julehøytiden til å gå hen og skrive en julesang? Det var nok Vibeke Saugestads årlige førjulsselskap og vertinnens smittende juleglede som medførte at låta ble påbegynt og år for år tok form. Den endte til slutt opp på Vibekes jule-EP From All Of Me.

8. «Have Yourself A Merry Little Christmas» – Bob Dylan
Dylan synger en Sinatra-slager. Ha en fin liten jul, alle problemer er ute av syne.