Det er den rykende ferske solodebutanten Hilma Nikolaisens tur til å dele sine favorittjulelåter med Mitt liv som Eriks lesere. Skjønt favoritter? Hun hevder at hun ikke er så glad i julesanger, men er kledelig forbauset over å ha klart å samle så mange som hun har gjort her. Aldri så galt, altså. Dessuten ga hun selv ut en julesang i fjor, den strålende «Ring Ring (Bring It On)», så direkte motstander av sjangeren er hun neppe.

Søsteren Elvira valgte for øvrig stolt «Ring Ring» blant sine favorittjulelåter da hun stilte opp i denne spalten for et år siden, og Hilma tar seg faktisk friheten til å gjøre det samme. De to deler også en annen låt, Simen Tangens «Family Christmas». Elviras liste kan du se her.

Se også: Favorittjulelåtene til Sivert Høyem og Paul Henriksen

Soloalbumet Puzzler har ligget i kjømda en stund nå før det endelig så dagens lys 2. desember. Med bakgrunn som bassist for Serena Maneesh (med broren Emil som frontmann), Loch Ness Mouse og Umbrella er det på høy tid at Hilma nå trådte frem med sitt eget prosjekt i sitt eget navn. Hun har et udiskutabelt talent for de litt quirky og lett besettende poplåtene som kommer sigende på med økt styrke jo mer du hører dem, ofte med en ørliten psykedelisk twist. Puzzler er rett og slett et av de beste albumene jeg fikk hørt for sent til å ha med på Topp 50-lista mi i år. Spørs om den ikke hadde hørt hjemme der.

Sjekk også: Dette er årets viktigste julehefter

Det får stå sin prøve. La meg i det minste varmt få anbefale Puzzler før jeg overlater ordet til Hilma selv. Hun skriver kort om valgene sine, og nederst på siden får du sangene samlet i spillelister både i Tidal og Spotify. Hilma, ordet er ditt!

Beach Boys – «Auld Lang Syne»

Sissel – «Glade jul»
Jeg skrev i min søsters skoledagbok i 1987, fem år gammel, at min favorittlåt var «Jeg synger julekvad», med «SISEL». Til min store forskrekkelse oppdaget jeg nå at Sissel Kyrkjebø slettes ikke hadde «Jeg synger julekvad» med på juleplaten. Jeg var visst en meget upresis femåring. Uansett, jeg husker at jeg likte denne platen veldig godt, så jeg må nesten ta med «Sisel» i denne sammenhengen.

Happy Dagger – «Virgin Mary Had One Son»
Det er godt å høre en så skabbete innspilling i sammenheng med høytidslåter. Det er jo tross alt samme budskapet.

St. Hallvard-Guttene – «Det hev ei rose sprunge»
Vemodig julehøytidelig å se og høre alle disse purunge guttene som fremdeles fremstår som så aktverdig sjelerene og himmelaktige. Vil ikke en gang tenke på hvorledes det sannsynligvis gikk med dem. Godt vi har innspillingene.

The Supremes – «Born Of Mary»

Simen Tangen – Family Christmas
Jeg liker at det fremdeles lages sanger i, og om, julen. Godt at vi kan bruke følelsene, lette eller tunge, som høytidene bringer frem i oss.

Nat King Cole – «The Christmas Song»
Sekulær julesang jeg har hatt mye glede av.

Hilma Nikolaisen – «Ring Ring (Bring It On)»
Denne låten spilte vi inn i Lilleaker Folkets Hus i fjor, i forkant av plateinnspilling – mitt aller første juleskriveri! Den er ikke med på mitt album, så da må vi bruke alle anledninger til å få spilt den, smi mens det er jul.

Roar Engelberg – «Det kimer nå til julefest»
Hver jul våkner vi til panfløytemusikk hos mamma og pappa på Moi. Svulstig og effektivt. Akkurat her kan man bruke ordet «magisk» med fullt alvor.

Low – «Just Like Christmas»
Det lystigste jeg har hørt fra Low kommer som julemusikk.