Jeg har muligens sagt det til det kjedsommelige, men det som sannsynligvis blir stående igjen som den aller beste sangen i hele 2019 er utgitt denne måneden, nemlig Signe Marie Rustads aldeles nydelige «Die With Your Boots On». Den er første single ut på nystartede Die With Your Boots On Records, og dessuten første smakebit fra Signes kommende album When Words Flew Freely (utgivelse 1. november) som jeg har skyhøye forventninger til.

Men er hun alene om å ha gitt ut bra musikk i mai 2019? På ingen måte. Bendik Brænne har for eksempel slått seg sammen med folk fra Honningbarna, Oslo Ess og Kvelertak og dannet punkbandet The Needs hvis første single «Summerbore» er noe av den friskeste sommerpopen jeg har hørt på lenge. Det er ikke så rent lite trøkk i den nye Rabagast-singlen «Ingen venner» heller. Begge disse bandene er så til de grader verdt å følge med på. Her får vi mye bra fremover, det kan jeg praktisk talt garantere.

Jeg har dessuten spilt det nye Beezewax-albumet Peace Jazz veldig mye. Les gjerne anmeldelsen her, der jeg blant annet skriver at dette er en plate på høyde med Teenage Fanclub-klassikeren Songs From Northern Britain.

Debutanten Peer Nic er en annen mann du må få med deg. Hans debutsingle «Forever Lost» er endelig ute, og gjett om ikke han har fått med seg Signe Marie Rustad på kor også da! Det er en ordentlig god låt, og en forsmak på albumet som kommer til høsten. Peer Nic er en gudbenådet gitarist, men han er også en fantastisk låtskriver, sanger og artist. Jeg så ham live på Krøsset i Oslo for litt over en uke siden, og det var rett og slett en sensasjonelt bra konsert. Produsent for Peer er forresten Rune Berg (The Margarets, Number Seven Deli, Giske) som også har produsert Benny Borgs rykende ferske album En dag på jorden sammen med Åge Reite. Der har du en fin plate!

Annen ny norsk musikk jeg har satt stor pris på denne måneden har kommet fra blant annet Sail By Summer, Sweetheart, Janne Hea, Louien, Saturday City, Fadnes (Einar Stokke Fadnes fra Jim Stärk som soloartist), Trond Svendsen & Tuxedo, Alf Cranner og Knut Reiersrud Band, Bjølsen Valsemølle, Fieh, Sandra Kolstad, Hollow Hearts, Marte Røyeng, Label, Aurora, Bigbang, Vebjørn Bråthen, Local Store, The Love Connection, Birigitta Alida, StenzbölBanden, Cold Mailman, Aiming For Enrike, Birri, Mimmi, Kristine Hovda, Morgonrøde, Omar Østli, John Olav Hovde og en haug andre bra folk.

Av internasjonale låter vil jeg noe overraskende trekke frem den nye Toto-singlen «Chelsea», og videre ny musikk fra The Waterboys, Elvis Costello, Hot Chip, Eliza Carthy, Gyllene Tider, Vince Gill, Richard Hawley, Ian Noe, Aaron Watson, Rhye, Amyl & The Sniffers, The Divine Comedy, Ona, Erland Cooper, Doug Seegers, Of Monsters And Men, Rhiannon Giddens, Tourist, Nick Lowe, Sam Outlaw, Calexico og Iron & Wine som samarbeider igjen, John Prine, The National, Sebadoh, Villagers, The Dream Syndicate og Bob Sinclar. Og det var selvsagt bare toppen av det berømte isfjellet. Så mye musikk som kommer nå, blir jeg helt svett av tanken, men du verden så gøy det er også! Forresten har de nye låtene til Bruce Springsteen til gode å overbevise meg om sin fortreffelighet, men det er fremdeles så jeg gleder meg litt til albumet Western Stars som slippes om to uker.

Det ligger imidlertid frem i tid. Det er her og nå som gjelder i dag, og den beste nye musikken. I Spotify eller Tidal, vær så god!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra april