Jeg elsker julemusikk. Nei, vent… jeg ELSKER julemusikk. I desember (og november, for den saks skyld) er det nesten en slags musikalsk unntakstilstand her i huset hvor jeg bare må høre «Last Christmas», «Fairytale Of New York», «Have Yourself A Merry Little Christmas», «Santa Claus Is Coming To Town», «Winter Wonderland» og så videre i det uendelige.

I dag er det første søndag i advent og derfor tid for min definitive julespilleliste. Den er som alltid en stadig skiftende organisme, og det vil helt sikkert bli noen tillegg til lista utover i desember, etter hvert som det kommer nye julesanger til og jeg kommer på låter jeg har glemt eller angrer på at jeg ikke har tatt med. Dessverre er noen favorittlåter utilgjengelige, som Prince’ «Another Lonely Christmas», The Three Wise Mens (XTC) «Thanks For Christmas» og Nitty Gritty Dirt Bands versjon av «Colorado Christmas», men det er likevel mer enn nok perler her til at julestemningen skulle være sikret i hele desember. Og siden julen er en tid for forsoning har jeg valgt å ha med Hans Rotmos «Vårres jul», til tross for at jeg mener han er en bitter og liten mann.

Er det for øvrig mulig å friste med noe godt å drikke til? Helle har laget en utrolig velsmakende eplegløgg som er kjempelett å lage, med eller uten alkohol. Oppskriften finner du her. God fornøyelse!