Skal du til Barcelona? I så fall trenger du min liste med gode og/eller fantastiske restauranter i den katalanske hovedstaden.
OBS! DENNE SAKEN ER OPPDATERT – KLIKK HER
Barcelona er en av mine virkelige favorittbyer, og etter at jeg kom dit første gang i 2003 har jeg vært der et tredvetalls ganger. Følgelig er det blitt noen restaurantbesøk også. Helle og jeg var senest tilbake i sommer, og da oppdaget vi enda noen ny knallsteder, samtidig som vi besøkte noen gamle klassikere. Med denne listen og en flybillett til Barcelona trenger du ikke gå sulten.
Tickets (Avinguda Parallel 164), brødrene Ferran og Albert Adrias fantastisk lekne restaurant. Her er det for det meste småretter (tapas pluss) som i mange tilfeller er ganske så overraskende. Måltidet er en forestilling og interiøret som om du er på sirkus. Dyrt, men enestående bra. Må bestilles to måneder i forveien. For øvrig ble Tickets nylig utpekt til verdens 42. beste restaurant på den prestisjefylte San Pellegrino-listen.
Bodega 1900 (over gaten for Tickets), Adria-brødrenes tapasbar eller vermuteria. Hit sendes folk som ikke får bord på Tickets. Det lønner seg å bestille på forhånd, men jeg fikk bord på en dags varsel. Mange av de samme rettene som på Tickets. Dyrt hvis du vil, men det kan gjøres forholdsvis rimelig.
Pakta (Carrer Lleida 5), Adria-brødrenes japansk-peruvianske restaurant. Dyrt, med fastsatt meny (to størrelser), men verdt hver cent. Må også bookes i god tid. Utrolig god mat!!!
Disfrutar (Carrer Villarroel 163), en ny og utrolig spennende restaurant med fokus på katalanske mattradisjoner. Dette er imidlertid innovativt og nyskapende, og ikke noe for den som er litt fysen. Du skal være seriøst sulten for å spise her. Vi valgte den største av to menyer, festivalmenyen, og det ble totalt 27 retter inkludert «snacks». Utrolig bra restaurant fra folkene bak Compartir, vår favorittrestaurant i Cadaques.
Dos Palillos (Elisabets 9 i Raval), veldig krevende mat, men spennende. Glassmanet, sjøanemone, tang, rå kylling (!) og mye annet spes på menyen. Man kan enten kjøre full meny (liten eller stor) eller velge selv i tapasavdelingen. Det siste kan være lurt.
El Racó del Mariner (Moll de Pescadors, s/n Port de Barcelona), en restaurant du ikke finner uten videre. Den tilhører et fiskemottak i havnen, og du må passere en politisperring og finne riktig skur. Det er lett å finne den, men du vite hvor den er. Ferskere fisk og skalldyr enn her får du bare ikke, og det er her de lokale fiskerne tar med familiene sine for å spise. Da slipper man ikke unna med noe tull. Bord MÅ bestilles på forhånd, og vil du ha paella, fideuà eller en annen risbasert rett må du opplyse om det når du bestiller bord. Hvis ikke må du «nøye» deg med verdens beste fisk eller skalldyr tilberedt på enkleste – og beste – vis. Les mer i dette blogginnlegget.
La Royale (Placa del Camp 5), et sted for seriøst gode gourmetburgere tilberedt av de beste råvarer og gin tonics! For en kombinasjon. Ligger et stykke opp i byen nær Parc de Güell, så ta taxi. Du kan heller gå ned igjen for å bli kvitt noen av kaloriene.
Sagardi (Carrer d’Argenteria) baskisk restaurant med pinxtos – tapas på tannpirkere – og eget restaurantlokale, dødsgode spareribs – ligger midt i bydelen El Born.
Celler de la Ribera (Plaza de les Olles), fantastisk tapas, litt annerledes, litt gourmet – også i El Born.
Taverna del Born og Casa Delfin (utebord ved siden av hverandre på Passeig del Born), særlig Taverna del Born har god tapas, velsmakende og enkelt.
Meneghina (Carrer dels Tiraros 2 – lite smug på høyre side av sjokolademuseet), fantastisk italiensk restaurant. Mann og kone-sted der hun serverer og han lager maten, alt er hjemmelaget og meget, meget godt. Hyggelige priser.
Comerc 24 (adressen og navnet er det samme), fantastisk sted. Kokken Carles Abellan har jobbet for Ferran Adria. Dette er dyrt sammenlignet med alle andre tips, men verdt pengene. OBS! Er for tiden under oppussing.
Suculent (Rambla del Raval 45), en annen og rimeligere, veldig god restaurant som Carles Abellan står bak. Her er det «vanlig» mat, men spennende og ofte litt overraskende satt sammen. Hyggelige priser, fint både ute og inne.
Taller de Tapas (Carrer d’Argenteria), har flere filialer, men er bra tapas-sted til tross for at det er veldig turistifisert.
L’Antic Forn (Pintor Fortuny 28 i Raval), fabelaktig lunchsted, trerettere til under 15 euro.
Mange av hyperlinkene over fører direkte til innleggene på bloggen til Helle der du kan lese mer i dybden om hvert sted, for ikke å snakke om at du kan se bilder av de mange fristende rettene. De øvrige linkene fører til restaurantenes hjemmesider. Klikk deg også inn på bloggen til Helle for flere gode Barcelona-tips.
Du har vært der «et tredvetalls ganger», hvor mange ganger er det?
Mer enn 30.
Hei Erik! Takk for fin blogg og mye interessant lesestoff. Reiser til Barcelona i februar men har bare to kvelder der. Hvilke restauranter ville du valgt? Har vært på Dos Palillos og Arola ifra før. Det er så utolig mange bra steder å velg mellom.
Hjelp! Tone:)
Hei, Tone! Takk skal du ha! 🙂 Barcelona, ja… de har noen greie restauranter der. Sjekk ut det du kan av restaurantene til Adria-brødrene. Du får ikke bord på Tickets nå hvis du skal dit i februar, men prøv Bodega 1900 som har en del av de samme rettene som på Tickets eller fantastiske Pakta. Kanonbra møte mellom Peru og Japan.
Meneghina er et tips i den helt andre enden av skalaen. Italiensk-spansk, et lite mann og kone-sted med adresse Carrer dels Tiraros 2, rett ved sjokolademuseet i utkanten av El Born. Her er alt hjemmelaget og kjempegodt. Og billig.
Suculent er også dødsbra, billig gourmet. Det ligger på Rambla del Raval, et litt rufsete strøk, men ingen fare. Bare pass på veska! 🙂
God tur!
Har allerede sjekket ut Adria-brødrene, så da går vi for en av de. Takk igjen!