Dorsia i hjertet av Göteborg er et av de vakreste overnattingsstedene jeg kan huske å ha sett i Skandinavia. Det er et nærmest ubegripelig smakfullt boutiquehotell der eieren Thomas Petersen har dekorert alle rom og fellesarealer med sin private kunst- og møbelsamling. Ikke bare det, han skifter ut bilder og møbler fortløpende. Det betyr at du kan få to forskjellige opplevelser i løpet av to besøk, om det går litt tid.

Dorsia har også en fin restaurant, og skal vi dømme ut ifra frokosten er den også noe å skrive hjem om. Baren er utsøkt lekker, et eventyr i plysj, mørk fløyel, lekre antikviteter og utsøkt design. Både baren og restauranten er godt besøkt av de lokale göteborgerne, og det blir bra med liv jo nærmere helgen du kommer. De er nok stort sett enige i at slike hoteller ikke er hverdagskost.

Dorsia. Foto: Erik Valebrokk
Sengene er veldig myke og gode på Dorsia. Foto: Erik Valebrokk

Hotellet har den perfekte beliggenhet midt i Göteborg sentrum, rett ved Kungsportsplatsen og byens store mathall, eller «saluhall» som det heter på svensk. NK og annen shopping er også rett i nærheten. Trikkeknutepunktet rett rundt hjørnet for hotellet gjør det dessuten lett å komme seg rundt og til andre bydeler. Det er riktig så perfekt, det hele.

Se også: Hotelltips i Málaga

Men hvor hyggelig Göteborg enn er – og det er virkelig byen – er det enda hyggeligere å komme «hjem» til Dorsia. Etter en hyggelig middag på en av byens mange gode restauranter hører det med å ta en nightcap i baren. Der sitter man i de mest utsøkt elegante omgivelser, og kan puste inn en atmosfære som er sjelden vare i hotellsammenheng.

I denne artikkelen på HellesKitchen får du blant annet gode restauranttips til Göteborg.

Dorsia. Foto: Erik Valebrokk
Thomas Petersen leker ikke hotellvert, men gjør det svært, svært ordentlig. Foto: Erik Valebrokk

Thomas Petersen åpnet Dorsia i 2012, tuftet på egen historie, egne minner og sin personlige samling kunstskatter og møbler. Å tre inn her er som å tre inn i «La Belle Époque» – tidsalderen fra slutten av 1800-tallet til utbruddet av første verdenskrig – der skjønnheten og elegansen rår. Med utsøkt smak og sans for farger, former og detaljer har Petersen skapt en oase midt i Göteborg. Det er ikke så ofte jeg sier, men dette hotellet er faktisk en destinasjon i seg selv. Her er kun 37 rom, alle som antydet individuelt innredet. Jeg har naturligvis ikke sett samtlige av dem, men i løpet av en omvisning så jeg nok til å si at alle er vakre. Det er garantert.

Dorsia. Foto: Erik Valebrokk
En liten detalj fra den eksepsjonelt vakre baren på Dorsia. Foto: Erik Valebrokk

Som seg hør og bør i et lite boutiquehotell er det også vennlig og personlig service. Du ønskes meget hjertelig velkommen og farvel, og det å sjekke ut er direkte trist. Jeg vil tilbake! Når som helst.

Her kan du lese mer om hotellet og sjekke priser.

PS! Jeg var invitert av Göteborg & Co. og Visit Sweden.

Korridorer og fellesområder er også verdt å utforske, og det er flere steder å sette seg ned for å slappe av. Dorsia. Foto: Erik Valebrokk

Se også: Hotelltips i New York