Skal du til Málaga er det ikke lett å finne et hotell med bedre beliggenhet enn AC Málaga Palacio. Helt i utkanten av gamlebyen, rett bak katedralen og rett foran den grønne byparken, med utsikt til havna og havet, er hotellet en perle så sentral som det er mulig å få det.

Det er imidlertid én ting som også trumfer beliggenheten, og det er hotellets fantastiske takterrasse. Her er et innbydende basseng som kan være svært kjærkomment i málagaheten, restaurant (der du kan spise frokost, lunsj og middag) og bar, og særlig på kveldstid blir det topp stemning her. Det er gjerne fullt av blide gjester – både i baren og restauranten – en DJ sørger for å holde festen i gang, og utsikten er til å dø for. Terrassen går rundt en veldig stor del av bygningen. Du får ikke 360 grader, men det er ikke så langt unna at det gjør noe heller. Da kan du nyte synet av den opplyste katedralen og gamlebyen 14 etasjer nedenfor. Tro meg når jeg sier at det er veldig fint!

Málaga. Foto: Erik Valebrokk
Det kan bli disig også i Málaga selv om solen skinner 300 dager i året eller mer her nede. Utsikten fra takterrassen er uansett like fin. Foto: Erik Valebrokk

AC-hotellene tilhører Marriott-kjeden og finnes i mange byer rundt i Europa og Amerika. Det er en kjede i kjeden som spesialiserer seg på «fleksible» byhoteller. Rommene skal være store, WiFi skal fungere overalt, du skal kunne sjekke inn og ut med mobilen, det skal finnes lounger, treningsrom som er åpne døgnet rundt og så videre.

Da jeg besøkte Málaga i mai var det i anledningen en pressereise som fokuserte på byen og regionens gastronomiske sider. Maten er da også blant de bedre årsakene til å reise hit til Sør-Spania og Costa del Sol. Her er forholdene perfekte for dyrking av frukt og grønnsaker, vindruer og så videre, og du har en enestående tilgang på fisk og skalldyr (som gjerne serveres på strandrestauranter som kalles «chiringuitos»). Ikke minst er vi her i et av verdens beste områder for skinke der grisene fores på eikenøtter og vi får den berømte Jamón Ibérico, også kalt Pata Negra eller Bellota – kjært barn har mange navn.

Málaga. Foto: Erik Valebrokk
Du får kjøpt veldig mye god skinke i Málaga. Foto: Erik Valebrokk

Et sted skal man nødvendigvis bo, og vi ble innlosjert på AC Málaga Palacio. For å være ærlig er det et nokså enkelt utseende firestjernershotell, hvis åpenbare fortrinn er beliggenheten og at alt funker. Det er heller ikke dyrt med priser fra cirka 1200 kroner og oppover for et dobbeltrom. Du har nok plass, og utsikten blir selvsagt bedre og bedre jo høyere opp i etasjene du havner. Hotellet er ikke utpreget pent, heller ikke stygt, men er i grunnen ganske gjennomsnittlig. Det som er hele poenget med å bo her er den innledningsvis nevnte beliggenheten og ikke minst takterrassen som er et funn.

Málaga. Foto: AC Hotels
Rommene er helt straight med god plass og all den komforten du trenger. Foto: AC Hotels

La meg også legge til at Málaga er en svært hyggelig by, om du ikke har vært her før. Den er Spanias sjette største by, med en befolkning på i overkant av en halv million, og du finner langstrakte strender rett utenfor sentrum. Gamlebyen er selvsagt et must, og du finner flere fine museer. Blant annet vil jeg anbefale det helt nyåpnede Museo de Málaga som viser byens historie samt et stort utvalg spennende malerkunst, Museo Automovilístico y de la Moda som er et fantastisk museum med biler og mote (!), og selvfølgelig Picasso-museet. Pablo Picasso ble nemlig født i Málaga i 1881.

Málaga. Foto: Erik Valebrokk
Et museumsbesøk er absolutt å anbefale. Dette er fra det helt nyåpnede Museo de Málaga. Foto: Erik Valebrokk

Her kan du lese mer om hotellet og sjekke priser.

Les også: New York Citys eneste hotell med bombehunder

PS! Jeg var invitert av Spanias turistkontor.

Málaga. Foto: Erik Valebrokk
Den vakre byparken ligger rett nedenfor hotellet. Foto: Erik Valebrokk