Å ri er utrolig koselig, og selv om jeg er den fullkomne amatør er det noe jeg oppsøker ved anledning. På Kypros nylig besøkte min gode kollega Vibeke fra reisebloggen bortebest.no og jeg et sted som heter Eagle Mountain Ranch i åssidene overfor Pafos på vestkysten av øya. Her møtte vi norske Marita som jobber som guide, og hun tok oss med på en fantastisk ridetur i det vakre landskapet.

Kypros-2
Norske Marita er guide på Eagle Mountain Ranch i åssidene overfor Pafos. Her er hun sammen med sin egen hest, Romeo.

Siden jeg er så urutinert som jeg er lot Marita meg få ri Blackie, en svært gemyttlig og snill hest som bortsett fra å riste litt irritert på hodet når fluene ble for nærgående lot meg ha en veldig behagelig tur. Vibeke red Maritas egen hest Romeo som heller ikke skapte nevneverdig trøbbel, men som gammel hestejente hadde hun nok taklet det bedre enn meg.

– Det finnes ikke noen flottere måte å oppleve naturen på, sier Marita, og det er vanskelig å være uenig. Solen skinner fra knallblå himmel, landskapet rundt oss er frodig og maigrønt, og lukten av friske urter og blomster stiger opp i neseborene, mens alt vi hører er hestenes sko som klopper sakte av sted, litt fuglekvitter og en stille summing fra innsektene rundt oss. Hest er best!

Hvis du er i Pafos-området på Kypros og har lyst til å oppleve det samme som oss, kan du gjøre en avtale via hjemmesiden til Eagle Mountain Ranch.

Kypros-3
Det er godt humør når vi er på ridetur – her på Kypros eller andre steder.