The Die With Your Boots On All-Star Angel Choir, i mangel av et bedre navn og løselig bestående av noen av de aller dyktigste kvinnelige utøverne innen country/americana-miljøet i Oslo, kom sammen første gang da The Northern Belle spilte inn sitt flotte livealbum i Oslo Konserthus’ lille sal i januar i fjor. Da besto koret av Malin Pettersen fra Lucky Lips, Mari Sandvær Kreken fra Darling West, Johanne Flottorp, Stine Andreassen og Marie Tveiten fra The Northern Belle, Live Miranda Solberg fra Silver Lining, Marte Vaaje Herwell fra Ruby Red & The Moonshine Brothers og soloartist Janne Hea. De sang en nydelig a capella-versjon av tradlåta «Didn’t Leave Nobody But The Baby» etter modell av hvordan Emmylou Harris, Gillian Welch og Alison Krauss synger den på soundtracket til O Brother, Where Art Thou! 

En litt annerledes sammensetning av kule damer stilte da countrykollektivet Die With Your Boots On feiret sitt femårsjubileum på John Dee i januar i år. Da var de bare syv mot tidligere åtte, men det var også et ekte kremlag: Malin Pettersen, Stine Andreassen, Marie Tveiten og Live Miranda Solberg, med Signe Marie Rustad, Unnveig Aas og Benedicte Brænden som nye «medlemmer». De sang en totalt gåsehudfremkallende versjon av «The Wind And The Rain», inspirert av Gillian Welch og David Rawlings’ versjon fra soundtracket til filmen Songcatcher.

På kvinnedagen torsdag for noen dager siden, altså 8. mars, var en tredje konstellasjon av all-star-koret samlet for å synge på det som kalles Folk på torsdag på Riksscenen i Popsenteret på Schous plass. Denne gangen besto koret av Signe Marie Rustad, Malin Pettersen, Johanna Flottorp, Stine Andreassen, Live Miranda Solberg og Marie Tveiten, og de sang forsyne meg både «Didn’t Leave Nobody But The Baby» og «The Wind And The Rain». Og selv om de denne gangen var skalert ned til å være «bare» seks sangere låt det like fantastisk.

Sjekk også: Den BESTE 8.mars-lista

Navnet på koret er for øvrig ikke veldig offisielt. Det var jeg som døpte dem etter Die With Your Boots On-jubileet, og i mangel av noe bedre er det ennå det de kaller seg, eller bare All-Stars Angel Choir slik de ble introdusert på Riksscenen. Litt enklere enn TDWYBOASAC!

Om TDWYBOASAC har noen fremtid utover slike geriljaopptredener vil vise seg. Koret består av artister som til enhver tid er opptatt på alle mulige kanter, så det er ingen enkel jobb å få det til å klaffe særlig ofte. Fleksibiliteten i et slikt all-star-konsept er dog noe som spiller i deres favør, og de synes også det er skikkelig moro. Sangere kan komme og gå litt etter hva som passer, så det kan fort vise seg å bli mer. Kryss fingre for at de øver inn flere sanger og dukker opp på en konsertscene nær deg. Kan jeg i den anledning legge til et lite ønske vil jeg forsiktig antyde at jeg hadde sette pris på å høre dem synge «Down To The River To Pray», også den fra O Brother-soundtracket. Litt åpenbart kanskje, men jeg vet det vil bli magisk.

Heldigvis har jeg tatt opp begge låtene de spilte på Riksscenen slik at flere enn de i overkant av 100 personene som var til stede kan høre – og se – hva koret står for. «Didn’t Leave Nobody But The Baby» ligger i lenken øverst i dette innlegget, «The Wind And The Rain» får du her: