Ta en titt på bildet over. Der har du tidenes englekor. Stine Andreassen, frontfigur og låtskriver i det norske countrybandet The Northern Belle, er omgitt av noen av de flotteste kvinnestemmene i landet, et gjestelag som var hentet inn i anledning innspillingen av bandets første liveplate. Fra venstre mot høyre ser vi Marte Vaaje Herwell (Ruby Red & The Moonshine Brothers), Malin Pettersen (Lucky Lips), Mari Sandvær Kreken (Darling West), Johanne Flottorp (The Northern Belle), Stine, Live Miranda Solberg (Silver Lining), Marie Tveiten (The Northern Belle) og Janne Hea. De fleste av disse jentene er for øvrig å se i flere sammenhenger.

Å si at det låter pent når de synger sin a capella-versjon av tradlåta «Didn’t Leave Nobody But The Baby» er en mild underdrivelse, gjort etter modell av Emmylou Harris, Gillian Welch og Alison Krauss som synger den i filmen O Brother, Where Art Thou! Riktignok låter det kanon av filmversjonen i produsent T-Bone Burnetts mer enn kyndige hender, men jeg tror de fleste vil synes det er ganske fint å høre de åtte norske jentene synge den når den kommer på plate i løpet av våren også. Det var pur magi, jeg lover.

En som alltid entusiastisk Stine Andreassen fronter The Northern Belle med Ole-André Sjøgren i bakgrunnen. Foto: Erik Valebrokk

Til absolutt ingen forkleinelse for resten av bandet var dette et udiskutabelt høydepunkt da The Northern Belle på søndag spilte 15 låter for et lite og spesielt invitert publikum på rundt 80 personer. Den opprinnelige planen var at bandet skulle spille inn og utgi sin andre studioplate i 2017, men så kom dette utrolig spennende opplegget «i veien». I tilknytning til Oslo Konserthus’ lille sal (som jeg ikke ante eksisterte) er det bygd et innspillingsstudio, og salen som i utgangspunktet har plass til to-tre hundre publikummere er som skreddersydd til formålet. I forkant av søndagens konsertinnspilling hadde bandet også vært på plass noen dager for å spille inn låter til det kommende studioalbumet, så her har det gått unna. For ordens skyld kan jeg nevne at konsertplaten fokuserer mest på allerede eksisterende låter, i til dels omarrangerte versjoner.

Les også: Fra popstjerne til politiker – møt Kulturpartiets Ronnie MAG Larsen

The Northern Belle er et band som første gang jeg så dem live – på Piknik i Parken i 2015 – overrumplet meg fullstendig: «Det er noe med melodiøs countrymusikk av denne typen som minner meg om hvorfor jeg begynte å skrive om musikk en gang for lenge siden. Det handler om entusiasme og spilleglede av det svært smittsomme slaget, og jeg blir bare sittende å glise når jeg hører så fine ting», skrev jeg den gang, og jeg står for hvert ord. Søndagens konsert var av det desidert vellykkede slaget, og settingen var jo i tillegg veldig spesiell.

Sjekk også: Her er «Bad Habit»

Lille Sal i Oslo Konserthus er svært velegnet til intimkonserter. Foto: Erik Valebrokk

Bandet er en septett, der Stine Andreassen synger og spiller gitar og ledsages av DET kremlaget: Johanne Flottorp og Marie Tveiten spiller begge hardingfele og synger (Marie spiller også litt gitar), Ole-André Sjøgren spiller ymse gitarer, Yngve Jordalen og Svein Inge Bjørkedal er rytmeseksjonen på henholdsvis bass og trommer, og bandets hemmelige våpen er strengevirtuosen Bjørnar Ekse Brandseth som er det største talentet jeg har sett siden Geir Sundstøl begynte å spille offentlig for 25 år siden. Det er liksom ingenting å utsette på det musikalske.

Det var med andre ord litt av en opplevelse vi heldige inviterte fikk være del av. Hele seansen ble filmet og blir forhåpentligvis gjort tilgjengelig på et eller annet vis, og konserten ble altså tatt opp med tanke på utgivelse i løpet av våren. Mens vi venter kan vi jo bare spille debutalbumet til The Northern Belle en gang til, og se frem til to nye utgivelser i 2017.

Takk for i aften fra Svein Inge Bjørkedal, Yngve Jordalen, Ole-André Sjøgren, Jørgen Roll fra Oslo Konserthus, tekniker Jan Olsen Skare, Stine Andreassen, Marie Tveiten og Johanne Flottorp. Foto: Erik Valebrokk