Jeg skulle ønske døgnet hadde 36 timer. Det er et behov jeg alltid har hatt, og da hadde jeg (muligens) kunnet bruke de ekstra 12 timene på å høre på all musikken jeg gjerne skulle hørt, lest alle bøkene jeg har lyst til å lese, se alle filmene som frister meg og… ja, du vet.

Hadde iallfall dagene i februar bydd meg 12 timer ekstra kunne jeg hørt skikkelig på de åpenbart fine nye platene til Ole & Silje Huleboer, Grimes, Real Estate, John Moreland, Kråkesølv, Robert Vincent, Pet Shop Boys, Frazey Ford, Waterwagon, Tennis, Anna Kajander, Cezinando og mange andre. I stedet er jeg i ferd med å bli en jeg misliker, han typen som har begynt å foretrekke enkeltlåter fremfor hele album. Når jeg tenker etter er jeg vel for lengst blitt sånn, og jeg ELSKER albumformatet, så det er litt trist. Tiden strekker imidlertid ikke til. Livet består tross alt av mer enn å høre på ny musikk – vi må jo høre på en del gammel musikk også. Heldigvis har jeg klart å glede meg veldig over de nye albumene til Ila Auto og Darling West, for ikke å snakke om alle enkeltlåtene du vil finne på listen med den beste nye musikken fra siste måned. Eller iallfall over mange av dem.

La meg trekke frem følgende navn som jeg har satt spesielt stor pris på i februar, til ingen forkleinelse for dem som ikke blir nevnt: Det begynner med en meget dansbar tur til Afrika der vi møter legenden Mulatu Astatke fra Etiopia i samarbeid med australske Black Jesus Experience (ikke på Tidal), tegneseriebandet Gorillaz med maliske Fatoumata Diawara og så Disclosure med Eko Roosevelt fra Kamerun, før vi kjører på med blant annet Choir Boy, Ane Brun, Khruangbin & Leon Bridges, Inger-Katrin, Silvertone, John Anderson med Blake Shelton, Kristian Torgalsen, Kristian Kaupang, Steve Earle, Lucinda Williams, Billie Eilish, The Thank Yous, Tøyen Holding, Posterboys, Jaga Jazzist, Einar Flaa, Whitney Rose, Elin Furubotn, The Cadillac Three, Phoebe Bridgers, Jon Hopkins, The Little Hands Of Asphalt, Rumer, Ketil Hansen, Hailey Whitters, Brandy Clark, Dagny, Temporary, Lianne La Havas, Siv Jakobsen, SZA & Justin Timberlake, Rufus Wainwright, Jessie Ware, Haakon Ellingsen, Lady Hardanger, Harald Schwarz & Bugge Wesseltoft, Amason, Tove Bøygard & Tom Roger Aadland, Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars, Willie Nelson, Kenny Chesney, Chuck Prophet, Jonah Tolchin, Logan Ledger, Valkyrien Allstars, Nina Gaarden, Stephen Malkmus og… ja, det får klare seg.

Vi kan trygt si at også februar 2020 har vært en strålende måned for ny musikk, og her finner du godt over 200 eksempler på hva som rører seg der ute. Håper du finner noen nye favoritter.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra januar