Dagens 77-åringer altså! Tenk å være så aktiv som Bob Dylan, en av vår tids store kunstnere, i en slik alder! Riktignok er ikke turnélisten så fullpakket som den var for få år siden, men det er vel heller ikke å forvente. Bob Dylan holder på jevnt og trutt, og i juli/august står Japan, Hong Kong, Singapore, Australia og New Zealand på agendaen. Og hvem vet? I det stille har han kanskje spilt inn noe ny musikk også. Det er muligens en grunn til at han ikke er på veien akkurat nå.

Det siste er for øvrig at han har slått seg på flaska. I samarbeid med whiskeyprodusenten Marc Bushala har han utviklet en egen label med det talende navnet Heaven’s Door med tre varianter, en Tennessee Straight Bourbon Whiskey, en Double Barrel Whiskey og en Straight Rye Whiskey.

Etter tre album med sanger fra den store amerikanske sangboken – Shadows In The Night (2015), Fallen Angels (2016) og Triplicate (2017) – har Dylan vært gjenstand for en del surmaget kritikk fra dem som heller vil at han skal skrive sine egne låter enn å synge seg gjennom repertoaret til Frank Sinatra. Til dem har jeg følgende å si: Ta deg en bolle. Hvilke andre 77-åringer ville du krevd noe sånt av? Jeg ser heller ikke bort ifra at det når som helst kan dukke opp ny musikk han har skrevet selv, og ingenting ville vært hyggeligere enn det. Men ærlig talt: Alt en artist gir ut i så høy alder synes jeg bør betraktes som en ren bonus, og ikke en selvfølge.

Nå i april kom det forresten en ny innspilling som kanskje ikke så mange har fått med seg, en versjon av gode, gamle «She’s Funny That Way», skrevet av Neil Moret og Richard Whiting i 1929, som yes, også er spilt inn av Sinatra. I Dylans versjon ble den imidlertid hetende «He’s Funny That Way» og var del av en EP der forskjellige artister valgte sanger de gjorde fra et motsatt kjønnsperspektiv. EPen med tittelen Universal Love: Wedding Songs Reimagined ble innspilt for å skape positiv oppmerksomhet rundt likekjønnet ekteskap.

Jeg synes det er passende å avslutte dagens spilleliste med denne, og forut for den får du ytterligere 99 perler fra Bob Dylans ubeskrivelig flotte diskografi. Gratulerer med dagen, Bob!

Les også: Eigil Bergs flotte nye plate