Det er ikke sikkert det er kjempelurt å avfeie en sjanger eller en artist sånn helt uten videre. Etter mer enn 40 år som musikkentusiast har jeg om ikke annet lært meg at det finnes musikalske gleder de fleste steder, også der du minst venter dem. Det jeg prøver å si er at om du er dønn kategorisk og avfeier for eksempel hip hop, eller country, eller EDM, eller heavy metal, eller jazz, eller hva du nå vil, så kan det tenkes at du går glipp av strålende opplevelser fordi du ikke tar deg bryet med å oppsøke ting du tror er «feil».

Jeg har en serie med spillelister her på bloggen under banneret «Bare bra låter», og nå er vi kommet til den åttende. Det innebærer at du får 100 låter i en haug forskjellige retninger som kanskje ikke har annet felles enn at jeg synes alle sammen er skikkelig fine. Du kan høre Tom Waits og Coolio, Ted Gärdestad og Herbie Hancock, The Platters og Dumdum Boys, Buzzcocks og Janet Jackson, Queen og Beady Belle, John Foxx og Jimmy Buffett, og hvorfor ikke? Jeg tror fullt og fast på at livet blir langt mer interessant av kontraster enn det blir av å tenke ensporet, og denne spillelisten reflekterer dette synet så godt som noe.

Forhåpentligvis vil også de fleste finne en god del musikk de aldri har hørt før, selv om mye selvfølgelig også vil være velkjent. Riktig god fornøyelse, og har du ikke fått med deg de foregående spillelistene i serien finner du dem her:

Bare bra låter 1
Bare bra låter 2
Bare bra låter 3
Bare bra låter 4
Bare bra låter 5
Bare bra låter 6
Bare bra låter 7