Bare bra låter – 100 perler på et brett

Veldig ofte sitter jeg og hører på ny eller ukjent musikk, eller jeg hører gjennom plater jeg har et varierende kjennskap til, og det sier seg selv at alt jeg hører ikke er like bra. Innimellom får jeg derfor behov for å spille bare bra låter, musikk jeg er ordentlig, ekte glad i. Da har jeg åpenbart svært mye å velge blant, entusiastisk som jeg i utgangspunktet er til all slags musikk, og her har jeg samlet en spilleliste med 100 sanger som enkelt og greit bare sitter.

Samlet her er Beatles og Stones, Dylan, Cohen og Springsteen, The Four Tops og Otis Redding, Dinah Washington og Jo Stafford, Elvis og Little Richard, Kate Bush og David Sylvian og veldig mye mer. Enkelte låter er helt eller nesten helt ferske (The Jesus And Mary Chain, Thievery Corporation, Rodney Crowell) og har allerede passert kvalitetskravene mine, men det aller meste her er velkjente og, for mange, kjære låter.

Se også: Im Nebel – en viktig del av norsk musikkhistorie

Selv om jeg kunne samlet 100 helt andre låter i forskjellige sjangere, danner de 100 jeg har samlet utvilsomt et slags tverrsnitt av min musikksmak. Jeg synes jo selvfølgelig den er helt utmerket og håper mange andre også finner mye å glede seg over her. Som sagt, dette er bare bra låter.

Skrevet av
More from Erik

Gratulerer med dagen, David Bowie! – Her er den store spillelisten

I dag fyller David Bowie 69 år og feirer det med utgivelsen...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.